Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Rajčata plněná rýží a kukuřicí

SUROVINY

8 rajských jablek
2 jarní cibulky
50g zavařené kukuřice
50g vařené rýže dlouhozrnné nebo divoké
50g čedaru nebo parmazánu
1 lžíce petržele
sůl, pepř
1 lžíce olivového oleje

POSTUP

Rajčatům nařízneme slupku do písmene X a dáme do mísy, kde je zalijeme vařící vodou a necháme chvilku v horké vodě (asi 2 min) odpočívat.

Rajčata postupně vyndáváme a oloupeme. Seřízneme vršky a vydlabeme.

Na oleji zpěníme cibulky přidáme zbytky rajčat nasekaných najemno, přidáme kukuřici, rýži. Pokud bylo rajské více masité a mělo málo šťávy, přidáme 2 lžíce bílého vína nebo vody. Podusíme. Necháme trochu vychladnout.

Za chvilku vmícháme sýr a petržel, osolíme, opepříme. Naplníme rajčata a ty potom dáme do pekáčku ke kuřeti. Dopékáme 15 – 20 min. (Pokud si rajčata připravujeme samostatně, trochu vytřeme pekáč olejem nebo máslem.)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme...
Vajíčka uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Necháme vychladnout. Z tuňákové konzervy slijeme přebytečnou tekutinu či olej. Tuňáka dáme do...
S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...

RECEPTY