Řízky a skořice? Jde to k sobě? Jestli se nebojíte orientálních chutí, určitě do toho jděte, je to moc dobré.
4 kuřecí řízky nebo krůtí
2 lžíce dijonské hořčice
1 vejce
1 stroužek česneku
špetka skořice
sůl, pepř
kukuřičné lupínky na obalení
1 lžička sladké či zauzené papriky
olej na smažení
Hořčici rozmícháme s vejcem. Ochutíme česnekem a skořicí. Řízečky naklepeme na tenké plátky. Obalíme je v ochucené směsi a potom v rozdrcených lupíncích s paprikou. Smažíme na oleji dozlatova.
PS: Už jste ochutnali bramborový salát z minulého týdne? Ne? Tak si k němu udělejte tyhle řízečky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved