Francouzský toust

Francouzský toust je skvělou volbou pro milovníky sladkých snídaní. Pokud doma najdeš pár plátků toustového chleba, vajíčka a smetanu, máš vyhráno.

Tento recept je rychlý, jednoduchý a výsledkem je křupavý toust s nadýchaným vnitřkem, ideální s ovocem nebo javorovým sirupem.

SUROVINY

8 plátků bílého toustového chleba
250ml smetany na vaření (může být i mléko, ale není to ono)
4 vejce
1 lžíce medu (nemusí být)

Shrnutí

POSTUP

Smetanu, vejce a med prošleháme v misce.

V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s máslem a olejem. Opečeme dozlatova.

Necháme na ubrousku okapat. Pocukrujeme.

Podáváme s různými omáčkami, šódem či ovocem.

Tip

Pokud máš doma navíc trochu vanilkového extraktu nebo skořici, můžeš je přidat do směsi – dodají toustům krásnou vůni.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Česnek rozmačkáme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Vše smícháme....
Prsa rozřežeme na plát „viz Jak na to“. Naklepeme, osolíme, opepříme. Na plát nastrouháme hrušky a sýr. Zabalíme a svážeme...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, přisypeme cukr a kůru z citronu. Přidáme změklé máslo, žloutek a...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Mouku, mák, cukr a prášek do pečiva promícháme v míse. V mléce rozšleháme...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a cukr. Zamícháme. Přidáme vejce, a smetanu a vše pořádně promícháme. Těsto navršíme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....
Přemýšlíš, co upéct z třešní? Objev bublaninu, koláče i muffiny, které si zamiluješ. Sezónní tipy a ověřené recepty...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x