Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 středně velký kapr
sůl
2 snítky šalvěje nebo sušená šalvěj
2 lžíce másla
1 cibule
100g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
½ sardelové pasty
1 lžíce oleje

POSTUP

Vykuchaného kapra omyjeme a dobře osolíme a prošpikujeme šalvějí. (pokud máte sušenu, smíchejte ji se solí a vetřete do kapra) Na másle orestujeme očištěnou a na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, přidáme cibuli a restujeme do zlatova. Přidáme kapra. Celý povrch potřeme sardelovou pastou. Mírně podlijeme bílým vínem a pečeme.

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Řepu okrájíme a nakrájíme na kousky 2x2cm. Dáme do pekáče, promícháme se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vinného octa a...
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na půl. Trochu vydlabeme. Naskládáme do vymazaného pekáče. Brambory potřeme olejem...
Brambory nakrájíme na kostičky a vaříme je ve vývaru. Ochutíme solí, pepřem. Než brambory úplně změknou, přidáme nakrájenou bršlici. Nakonec vmícháme...

RECEPTY