Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
300g hladké mouky
100g moučkového cukru
100g namletých vlašských ořechů
250g másla
2 lžíce kakaa
1 vejce
Krém z vaječného koňaku s bílou čokoládou
150 g smetany ke šlehání 33%
50 g vaječného koňaku
100 g bílé čokolády
+ 100-120 g mascarpone k našlehání
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, ořechy, změklé máslo, vejce a kakao. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den, těsto rozválíme na sílu asi 2 mm. Vykrajujeme požadované tvary. Pečeme při 200°C asi 10 min. Necháme vychladnout. Slepujeme krémem. Plníme těsně před Vánočními svátky a udržujeme v chladu.
Krém z vaječného koňaku s bílou čokoládou
Smetanu dáme do kastrůlku a zahřejme k bodu varu. Čokoládu nasekáme do mističky a zalejeme horkou smetanou. Mícháme do rozpuštění. Přidáme vaječný koňak. Dáme do lednice přes noc vychladit. K vychlazené směsi přidáme mascarpone a vyšleháme do krému.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved