Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Pečené kuře – dnes pro nás snadný oběd. Já jsem ho pekla v peci na chalupě a babičkám se velice skláním. Ráno brzo vstát, nasekat dříví, i když je horko zatopit. Přikládat, aby se hezky kuře peklo, tak akorát. Byla to fuška. Babičky, klobouk dolu.
Kurzívou jsem Vám dopsala poznatky ze staré kuchařky, je to velice zajímavé.
1 kuře
sůl
1 lžíce másla
1 petržel i z natí
voda či vývar
Opařené, vykuchané a dobře uvnitř i zevně umyté nasolené kuře dáme na pekáč prsičkama dolů. Do něho dáme očištěný kořen petržele i se zelenou snítkou. Na pekáč dáme též 1 lžíci másla, podlijeme naběračkou vody či polévky a dáme péci (Aby nevysmahlo, často ho polévkou podléváme, obrátíme a zase pečeme) Pečeme asi 1 hodinu při 180°C. Upečené vyndáme, na porce rozsekáme a omáčkou polijeme. Připečená šťáva na pekáči se do té ostatní šťávy odškrabe a s ní nechá zavařit.
K tomu podáváme nové brambory, které vaříme v zasolené, okmínované a teplé vodě. (Zcezenou vodu z nich uschováme na druhý den buď to polévky neb na podlití masa.) Brambory ozdobíme snítkou petržele a v mističkách přidáme kompot, který jsme v létě zavařili nebo připravíme rychlý z letních jablek – viz recept
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved