200g uzeného masa
50 – 70 g majonézy (viz. Jak na to)
2 vejce natvrdo (viz. Jak na to)
2 kyselé okurky
sůl, pepř
vejce a okurky na ozdobu
Uzené maso umeleme nebo nastrouháme nahrubo. Najemno nakrájíme vajíčka a okurky, nebo vše můžeme nastrouhat nahrubo a vmícháme do majonézy. Osolíme a opepříme. Zdobíme vejcem natvrdo a kyselo okurkou.
PS: Zase jedno jídlo ze zbytků. Hrozně moc nesnáším vyhazovat jídlo. Tato pomazánka vznikla ze zbytku uzeného po novoročním oběd. Ale tak jsme si ji oblíbili, že kousek uzeného teď od oběda schovám, abychom měli pomazánku k večeři.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved