Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

200g uzeného masa
50 – 70 g majonézy (viz. Jak na to)
2 vejce natvrdo (viz. Jak na to)
2 kyselé okurky
sůl, pepř
vejce a okurky na ozdobu

POSTUP

Uzené maso umeleme nebo nastrouháme nahrubo. Najemno nakrájíme vajíčka a okurky, nebo vše můžeme nastrouhat nahrubo a vmícháme do majonézy. Osolíme a opepříme. Zdobíme vejcem natvrdo a kyselo okurkou.

PS: Zase jedno jídlo ze zbytků. Hrozně moc nesnáším vyhazovat jídlo. Tato pomazánka vznikla ze zbytku uzeného po novoročním oběd. Ale tak jsme si ji oblíbili, že kousek uzeného teď od oběda schovám, abychom měli pomazánku k večeři.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Hořčici rozmícháme s vejcem. Ochutíme česnekem a skořicí. Řízečky naklepeme na tenké plátky. Obalíme je v ochucené směsi a potom v rozdrcených lupíncích...
Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem do pěny (asi ½ hodiny ručně). My si na to vezmeme šlehač. Přidáme namleté...
Nejdříve prošleháme olej s medem a limetovou šťávou. Potom přidáme hořčici, kůru a opatrně vmícháme nasekané lístky bazalky. Osolíme, opepříme....

RECEPTY