Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka zelná

Ježíši mě ty polévky z té staré kuchařky tak baví.

Naložené zelí trochu vypereme a nalijeme na něho čistou vodu, trochu zasolíme a necháme vařit. V jiném hrnku vaříme na kostičky krájené brambory, zasolené, měkké pak přimícháme k tomu zelí, přidáme kousek másla a koflík dobře kyselé smetany, do které rozkverláme 1 vrchovatou lžíci sypké mouky, tím polévku zahustíme a necháme chvíli vařiti.

Já recept trochu upravila a dala vám k tomu míry.

SUROVINY

250g naloženého zelí
1,5l vody nebo vývaru
2 brambory
sůl, pepř
plátek másla
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky
špetku cukru

POSTUP

Brambory okrájíme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit. Když jsou měkké, přihodíme zelí a plátek másla. Povaříme. Do zakysané smetany rozmícháme mouku. Tím polévku zahustíme a necháme 10min povařit.

PS: My doma nikdy tuto bílou zelnici nevařili, tak jsem jí musela prostě hned vyzkoušet.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky....
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso dáme do pekáčku a velice jemně osolíme a opepříme. Toto maso pokryjeme plátky ementálu a čedaru....
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, skořici a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...

RECEPTY