Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z čerstvého zelí

SUROVINY

1l vody nebo vývaru – viz Jak na to
sůl
2 hrsti hub (mražených či sušených)
hrst jáhel
250g zelí
jíška viz – jak na to

POSTUP

Do slané vody dáme zavařit houby. Potop přidáme 3x spařenou hrst jáhel a nakonec nakrouhané zelí najemno. Zahustíme jíškou. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nějakou bylinku z mrazáku, kterou jsme si připravili přes léto.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky,...
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo....
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...

RECEPTY