Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka z čerstvého zelí

SUROVINY

1l vody nebo vývaru – viz Jak na to
sůl
2 hrsti hub (mražených či sušených)
hrst jáhel
250g zelí
jíška viz – jak na to

POSTUP

Do slané vody dáme zavařit houby. Potop přidáme 3x spařenou hrst jáhel a nakonec nakrouhané zelí najemno. Zahustíme jíškou. Ochutíme solí a pepřem. Přidáme nějakou bylinku z mrazáku, kterou jsme si připravili přes léto.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, vejce, máslo, tvaroh a sůl zpracujeme na vále v hladké těsto. Necháme odpočinout. Těsto vyválíme na tloušťku asi ½...
Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...
Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...

RECEPTY