Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuře s houbovou nádivkou

Já mám kuře s nádivkou moc ráda, proto je dělám často s různými náplněmi. Dokonce jsem se naučila z celého kuřete vyříznout skelet, aby se mi do něj vešlo co nejvíce nádivky. Určitě najdete na internetu návod jak na to od nějakého profesionála, já se tím zatím chlubit nemohu.

SUROVINY

1 kuře
40g másla
1 menší cibule
200g hub
1 vejce
100 ml mléka
2 rohlíky
1 hrst petrželové natě
Sůl, pepř, kmín
máslo

POSTUP

Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky, navlhčíme je mlékem, v kterém jsme rozmíchali jedno vejce. Přidáme osmažené houby a petržel a vše spojíme v nádivku. Opatrně ještě můžeme osolit, opepřit.

Kuře naplníme nádivkou a zašpejlujeme. Já tedy nejdříve vyndám skelet, nechám jen stehýnka a křidýlka. Takže kuře potom vypadá spíše jako kachna. Kuře opepříme, osolíme, okmínujeme. Dáme do pekáče vytřeného máslem. Pečeme asi 1 hod. Dnes jsem měla doma zbytky podzimní zeleniny (batátu, kousek dýně, brambory, kapustičky, petržel), tak jsem je přihodila pod kuře. Tím vzniklo výborné jídlo z jednoho pekáče. Jinak toto kuře podávám s bramborovou kaší – viz jak na to.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Pomeranče pečlivě v horké vodě umyjeme. Nebo použijeme bio pomeranče. Ze všech pomerančů odkrájíme kůru tence bez bílé dužiny. Do kastrolu...
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc...
Do hrnce dáme máslo, kmín, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem. Přihodíme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a...

RECEPTY