Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuře s houbovou nádivkou

Já mám kuře s nádivkou moc ráda, proto je dělám často s různými náplněmi. Dokonce jsem se naučila z celého kuřete vyříznout skelet, aby se mi do něj vešlo co nejvíce nádivky. Určitě najdete na internetu návod jak na to od nějakého profesionála, já se tím zatím chlubit nemohu.

SUROVINY

1 kuře
40g másla
1 menší cibule
200g hub
1 vejce
100 ml mléka
2 rohlíky
1 hrst petrželové natě
Sůl, pepř, kmín
máslo

POSTUP

Cibuli pokrájíme a osmahneme jí na másle, přihodíme houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Do mísy dáme pokrájené rohlíky, navlhčíme je mlékem, v kterém jsme rozmíchali jedno vejce. Přidáme osmažené houby a petržel a vše spojíme v nádivku. Opatrně ještě můžeme osolit, opepřit.

Kuře naplníme nádivkou a zašpejlujeme. Já tedy nejdříve vyndám skelet, nechám jen stehýnka a křidýlka. Takže kuře potom vypadá spíše jako kachna. Kuře opepříme, osolíme, okmínujeme. Dáme do pekáče vytřeného máslem. Pečeme asi 1 hod. Dnes jsem měla doma zbytky podzimní zeleniny (batátu, kousek dýně, brambory, kapustičky, petržel), tak jsem je přihodila pod kuře. Tím vzniklo výborné jídlo z jednoho pekáče. Jinak toto kuře podávám s bramborovou kaší – viz jak na to.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jogurt necháme přes noc vykapat na sítku s plátýnkem. Troubu si necháme rozpálit na 180 – 200 °C. Mouky cukr, prášek do pečiva...
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...

RECEPTY