Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Rychlejší verze játrových knedlíčků.
1l masového vývaru (hovězího, kuřecího, králičího, slepičího) viz. Základní recepty
1 lžíce másla
2 vejce
100 – 120g jater
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, majoránka
3 lžíce mléka
Připravíme si vývar.
Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Pekáček, či zapékací misku vytřeme máslem, nalijeme připravené těsto a pečeme při 200° asi 10 min.
Upečený vychladlí svítek nakrájíme na kostky a vkládáme do talíře a zalijeme horkým vývarem.
PS: Tento svítek se připravoval i s husí krve, pak se však muselo přidat o 1 lžíci strouhané housky více. Je to takzvaný černý svítek.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved