Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka s játrovým svítkem

Rychlejší verze játrových knedlíčků.

SUROVINY

1l masového vývaru (hovězího, kuřecího, králičího, slepičího) viz. Základní recepty
1 lžíce másla
2 vejce
100 – 120g jater
2 lžíce strouhanky
sůl, pepř, majoránka
3 lžíce mléka

POSTUP

Připravíme si vývar.

Na svítek utřeme máslo, žloutky, umletá nebo naškrabaná játra, mléko, strouhanku. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku. Vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

Pekáček, či zapékací misku vytřeme máslem, nalijeme připravené těsto a pečeme při 200° asi 10 min.

Upečený vychladlí svítek nakrájíme na kostky a vkládáme do talíře a zalijeme horkým vývarem.

PS: Tento svítek se připravoval i s husí krve, pak se však muselo přidat o 1 lžíci strouhané housky více. Je to takzvaný černý svítek.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kuřecí maso natrháme na malé kousky. Pomeranče a jablka oloupeme, z jablek vykrájíme jadřince a oboje ovoce nakrájíme na malé kousky....
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na másle. Přisypeme vypeckované třešně rozkrojené na polovic. Zalijeme vínem a třešně pěkně podusíme....
Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze. Hrušky vykrájíme...

RECEPTY