Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Krémová česnečka

Skvělá podzimní polévka na imunitu. Neobávejte se množství česneku. On při restování spíše zesládne a tím je polévka jen mírně štiplavá.

SUROVINY

100g česneku čisté váhy (asi 2 celé česneky)
3 lžíce oleje slunečnicového
1 šalotka
3 lžíce vermutu
250 ml bílého vína
750 ml vývaru zeleninového nebo drůbežího – viz Jak na to
sůl, bílý pepř
100 ml smetany
100g zakysané smetany (asi 3 lžíce)

POSTUP

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci na oleji osmahneme šalotku a česnek asi tak 5 min. Zalijeme vermutem, vínem a vývarem. Přivedeme k varu, osolíme a opepříme. Vmícháme obě smetany a vaříme, aby polévka trochu zhoustla. Potom rozmixujeme.

Podáváme s krutonky, nebo opečeným toustem na másle. Můžeme přihodit nějakou bylinku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Do hrnce dáme olej a osmahneme na něm zeleninu dozlatova. Přidáme čočku a rozmačkaný česnek. Prohodíme...
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku dáme olej...
Máslo rozehřejeme a v něm rozpustíme čokoládu. Přendáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme vejce. Zamícháme. Přisypeme cukr, kakao a mouku s práškem...

RECEPTY