Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 kuře
Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl
Bulgur:
500g bulguru
1l vody
sůl
Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.
Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete
Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved