Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuře s česnekem a citronem

SUROVINY

1 kuře

Marináda:
6 stroužků česneku rozmačkaných
2 lžíce oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce petržele
1 lžička papriky
1 lžička saturejky
pepř, sůl

Bulgur:
500g bulguru
1l vody
sůl

POSTUP

Celé kuře (nebo to co máte rádi prsíčka, paličky i jen křidýlka) potřeme marinádou i zevnitř. A necháme přes noc nebo minimálně 2 hodiny odležet. Potom pečeme přikryté asi 1 hodinu při 180°C. Potom odkryjeme a pod grilem zapečeme do krásné zlaté barvy.

Jako přílohu jsem vybrala bulgur, protože ten se krásně spojí se šťávou z kuřete

Bulgur nasypeme do sítka a dobře propláchneme pod tekoucí vodou. Potom ho nasypeme do hrnce a zalijeme asi litrem vody. Osolíme. Vaříme cca 15 min do měkka. Po uvaření scedíme a necháme pod pokličkou ještě 5 minut odpočinout.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mléko s vodou nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme sůl, vhodíme nudle. Vaříme 8 – 10 min. Scedíme a nechámee...
Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí...

RECEPTY