Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1l vody
400 g mraženého hrášku
1 lžíce oleje
2 jarní cibulky
špetka soli
asi půl lžičky citronové šťávy
2 -3 lžíce pesta bazalkového, nebo z medvědího česneku, může být i kopřivové dle
vaší chuti
1 lžíce pesta na ozdobu
100g parmezánu na ozdobu
Na oleji zpěníme rychle cibulku, přihodíme hráček a zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a pesto. Podle chuti osolíme. Ozdobíme pestem a plátky parmezánu.
PS: Hrachové a hráškové polévky mi moc chutnají a proto vařím hodně alternací. Tak o jednu jsem se s Vámi podělila.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved