Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1l vody
400 g mraženého hrášku
1 lžíce oleje
2 jarní cibulky
špetka soli
asi půl lžičky citronové šťávy
2 -3 lžíce pesta bazalkového, nebo z medvědího česneku, může být i kopřivové dle
vaší chuti
1 lžíce pesta na ozdobu
100g parmezánu na ozdobu

POSTUP

Na oleji zpěníme rychle cibulku, přihodíme hráček a zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Vše rozmixujeme, přidáme citronovou šťávu a pesto. Podle chuti osolíme. Ozdobíme pestem a plátky parmezánu.

PS: Hrachové a hráškové polévky mi moc chutnají a proto vařím hodně alternací. Tak o jednu jsem se s Vámi podělila.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc...
Dáme vařit těstoviny dle návodu. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, ančovičky. Až se ančovičky rozpustí, přidáme pokrájené listy bršlice...
Maso nakrájíme na kostičky. Ty obalíme jemně v hladké mouce a opečeme na 2 lžící sádla, aby se maso hezky zatáhlo....

RECEPTY