Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Šupky hupky pro kopřivy.
1 kuře
20g másla
1 jarní cibulka
3 plátky slaniny (spíše sušené)
2 vejce
100 ml mléka
2 rohlíky nebo 4 tousty
2 hrsti kopřiv
sůl, pepř
máslo na vytření pekáčku
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou vodou.
Do mísy dáme pokrájené rohlíky, navlhčíme je mlékem, v kterém jsme rozmíchali žloutky. Přilijeme rozpuštěné máslo. Přidáme jarní cibulku, slaninu a kopřivy. Vše pokrájené najemno. Osolíme, opepříme. Bílky našleháme v pevný sníh, který opatrně přidáme do mísy ke směsi. Vše opatrně spojíme v nádivku.
Kuře naplníme nádivkou a zašpejlujeme. Kuře opepříme, osolíme. Dáme do pekáče vytřeného máslem. Pečeme 1 až 1,5 hod při 180°C přiklopené.
Později odklopíme, abychom měli kuře krásně opečené do zlatova.
PS: Já již několik let z kuřete vyjímám skelet. Určitě najdete nějaké video od profesionálů na internetu. Já se svou prací tedy chlubit úplně nemohu. 🙂 Proto se mi do kuřete vejde více nádivky a kuře se lépe porcuje.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved