Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tato polévka se dříve vařila ze zbytku hovězí polévky. Maso se vyndalo a nakrájelo na malé kousky a potom se polévka rozmixovala a používala se místo vývaru.
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1l vody
250g hovězího masa syrového či vařeného
1 lžíce sádla
1 cibule
1,5 lžičky papriky mleté
špetka kmínu
sůl, pepř
2-3 brambory
petržel
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky dáme vařit do vody.
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kousky a posypeme paprikou a kmínem. Zarestujeme. Zalijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme do měkka. Podléváme stále vývarem. Když je maso měkké, rozmixujeme zbytek vývaru se zeleninou a nalijeme na maso.
Přidáme brambory nakrájené na malé kousky a necháme uvařit do měkka asi 10 – 15 min. Pokud se nám zdá polévka málo hustá, můžeme přidat jíšku – viz základní recepty. Posypeme petrželí. Podáváme se smaženým chlebíčkem nebo bylinkovými houstičkami viz recepty.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved