Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Gulášová polévka

Tato polévka se dříve vařila ze zbytku hovězí polévky. Maso se vyndalo a nakrájelo na malé kousky a potom se polévka rozmixovala a používala se místo vývaru.

SUROVINY

1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1l vody
250g hovězího masa syrového či vařeného
1 lžíce sádla
1 cibule
1,5 lžičky papriky mleté
špetka kmínu
sůl, pepř
2-3 brambory
petržel

POSTUP

Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na větší kousky dáme vařit do vody.

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kousky a posypeme paprikou a kmínem. Zarestujeme. Zalijeme trochou vývaru ze zeleniny a dusíme do měkka. Podléváme stále vývarem. Když je maso měkké, rozmixujeme zbytek vývaru se zeleninou a nalijeme na maso.

Přidáme brambory nakrájené na malé kousky a necháme uvařit do měkka asi 10 – 15 min. Pokud se nám zdá polévka málo hustá, můžeme přidat jíšku – viz základní recepty. Posypeme petrželí. Podáváme se smaženým chlebíčkem nebo bylinkovými houstičkami viz recepty.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a...
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme mouku a opatrně...
Kořenovou zeleninu očistíme a opláchneme. Cibuli oloupeme. Vše pokrájíme na kolečka nebo slabé plátky a osmažíme na másle, přisypeme cukr...

RECEPTY