Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jíška

Hlavní heslo !!!!
Kolik tuku tolik mouky

SUROVINY

100g másla nebo sádla
100g mouky

POSTUP

Na rozpálený kastrůlek dáme máslo nebo sádlo a necháme rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme na mírném plameni, až jíška změní konzistenci a je krásně zlatavá. Jíšku přelijeme do skleněné nádoby a necháme v lednici až 1 měsíc. Postupně přidáváme do polévek, omáček

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

Vejce naměkko – bílek je mírně zatuhlý, žloutek tekutý Opláchnuté, nepoškozené vejce vložíme do vařící vody a vaříme...
Ohřejeme mléko jen tak, aby bylo vlahé. Rozpustíme tuk. Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme...
Vanilkový cukr: Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru...
Brambory oloupeme, nakrájíme na stejně velké kousky. Zalijeme teplou vodou a dáme vařit. Osolíme. Vaříme do...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na pánvi rozehřejeme 2 oleje a plátek másla. Osmažíme na něm plátky česneku a cuket. Osolíme a opepříme. Smažte asi tak...
Ananas očistíme. Vykrojíme tvrdý vnitřek a 600g nakrájíme na malé kousky. Kachní prsa osolíme, opepříme. Pánev rozehřejeme a na sucho...
Králíka naporcujeme a každý kousek osolíme, opepříme a obalíme slaninou. Dáme do vymazaného pekáče. Přilijeme vývar, víno a na maso...

RECEPTY