Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jíška

Hlavní heslo !!!!
Kolik tuku tolik mouky

SUROVINY

100g másla nebo sádla
100g mouky

POSTUP

Na rozpálený kastrůlek dáme máslo nebo sádlo a necháme rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme na mírném plameni, až jíška změní konzistenci a je krásně zlatavá. Jíšku přelijeme do skleněné nádoby a necháme v lednici až 1 měsíc. Postupně přidáváme do polévek, omáček

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ

ZÁKLADNÍ RECEPTY

1 varianta: Maso i zeleninu omyjeme. Zeleninu nakrájíme na větší kousky. Vše hodíme do hrnce a zalijeme studenou...
Na rozpálený kastrůlek dáme máslo nebo sádlo a necháme rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme na mírném plameni,...
Vanilkový cukr: Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru...
Uděláme majonézu podle receptu ze sekce „Základy vaření“. Šalotku, okurky a kapary nasekáme najemno. Přidáme do...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do hrnce dáme máslo. Na rozehřáté máslo dáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou či vývarem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky....
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Před vařením je přecedíme a propláchneme. Necháme okapat. V hrnci necháme zesklovatět cibulku na másle...
Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva. Promícháme. Přilejeme olej a mléko, v kterém jsme rozmíchali vejce. Vše zamícháme. Přidáme...

RECEPTY