Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát s kapustičkami a sušeným ovocem

Hezký nový rok 2021. Letos začneme zlehka a to salátem z růžičkové kapusty, ke které přihodíme zbytky sušeného ovoce z Vánoc. Kapustičky mám ráda, jak syrové, tak zapečené, uvařené. Jsou zdravé a obsahují mangan, draslík, B1 i C.

SUROVINY

250g kapustiček
1 – 2 římské saláty
2 hrsti sušeného ovoce (brusinky, moruše)
2 hrsti kešu ořechů

40 ml olivového oleje
20ml citronové šťávy

POSTUP

Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce)A do té emulze nasypeme 2 hrsti sušeného ovoce. Já použila hrst brusinek a hrst moruše, ale můžete použít i nasekané meruňky, rozinky anebo i švestky.

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a ukrojíme košťálek, a velice
jemně ji nakrájíme na plátky. Římský salát také nakrájíme na nudličky. Vše dáme do
mísy a zalijeme emulzí se sušeným ovocem. Posypeme kešu oříšky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme....
Kuře omyjeme, osolíme a opepříme. (použijte červený pepř, jeho chuť krásně doplní svěžest pomerančů) Pomeranče pořádně omyjeme horkou vodou. Dva...
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...

RECEPTY