Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Hezký nový rok 2021. Letos začneme zlehka a to salátem z růžičkové kapusty, ke které přihodíme zbytky sušeného ovoce z Vánoc. Kapustičky mám ráda, jak syrové, tak zapečené, uvařené. Jsou zdravé a obsahují mangan, draslík, B1 i C.
250g kapustiček
1 – 2 římské saláty
2 hrsti sušeného ovoce (brusinky, moruše)
2 hrsti kešu ořechů
40 ml olivového oleje
20ml citronové šťávy
Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce). A do té emulze nasypeme 2 hrsti sušeného ovoce. Já použila hrst brusinek a hrst moruše, ale můžete použít i nasekané meruňky, rozinky anebo i švestky.
Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a ukrojíme košťálek, a velice
jemně ji nakrájíme na plátky. Římský salát také nakrájíme na nudličky. Vše dáme do
mísy a zalijeme emulzí se sušeným ovocem. Posypeme kešu oříšky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved