Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát s kapustičkami a sušeným ovocem

Hezký nový rok 2021. Letos začneme zlehka a to salátem z růžičkové kapusty, ke které přihodíme zbytky sušeného ovoce z Vánoc. Kapustičky mám ráda, jak syrové, tak zapečené, uvařené. Jsou zdravé a obsahují mangan, draslík, B1 i C.

SUROVINY

250g kapustiček
1 – 2 římské saláty
2 hrsti sušeného ovoce (brusinky, moruše)
2 hrsti kešu ořechů

40 ml olivového oleje
20ml citronové šťávy

POSTUP

Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce)A do té emulze nasypeme 2 hrsti sušeného ovoce. Já použila hrst brusinek a hrst moruše, ale můžete použít i nasekané meruňky, rozinky anebo i švestky.

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a ukrojíme košťálek, a velice
jemně ji nakrájíme na plátky. Římský salát také nakrájíme na nudličky. Vše dáme do
mísy a zalijeme emulzí se sušeným ovocem. Posypeme kešu oříšky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny ingredience zpracujeme rychle na vále, až bude těsto hladké. Zabalíme do folie a dáme do lednice minimálně na 30 min. Náplň: Toustový...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, skořici a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
Dáme vařit brambory nakrájené na kostičky. Vodu slijeme a uchováme. Brambory rozmačkáme a pomocí mléka, másla uděláme kaši. Do této...

RECEPTY