Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát s kapustičkami a sušeným ovocem

Hezký nový rok 2021. Letos začneme zlehka a to salátem z růžičkové kapusty, ke které přihodíme zbytky sušeného ovoce z Vánoc. Kapustičky mám ráda, jak syrové, tak zapečené, uvařené. Jsou zdravé a obsahují mangan, draslík, B1 i C.

SUROVINY

250g kapustiček
1 – 2 římské saláty
2 hrsti sušeného ovoce (brusinky, moruše)
2 hrsti kešu ořechů

40 ml olivového oleje
20ml citronové šťávy

POSTUP

Nejdříve si připravíme dresink. Olej a citronovou šťávu promícháme na emulzi. (nejlépe to jde v uzavřené dózičce nebo skleničce)A do té emulze nasypeme 2 hrsti sušeného ovoce. Já použila hrst brusinek a hrst moruše, ale můžete použít i nasekané meruňky, rozinky anebo i švestky.

Růžičkovou kapustu očistíme (sloupneme vrchní lístky) a ukrojíme košťálek, a velice
jemně ji nakrájíme na plátky. Římský salát také nakrájíme na nudličky. Vše dáme do
mísy a zalijeme emulzí se sušeným ovocem. Posypeme kešu oříšky.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc...
Mouku s kypřícím práškem, cukrem, máslem a vajíčkem zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do folie a necháme uležet alespoň 30 min. Nastrouháme...
Česnek a ořechy rozmixujeme. Osolíme. Přidáme postupně lžíce oleje. A ještě si ponecháme na zalití. Promícháme. Přisypeme 1 lžíci parmazánu...

RECEPTY