Noky se špenátem a zakysanou smetanou
- Alena
- Přidat komentář
- Hlavní chod
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
S rajčatovou nebo se špenátem?
Ricottové noky – viz Základní recepty
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
500g listového špenátu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř
400g zakysané smetany
kozí sýr na postrouhání (nemusí být)
Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět.
Přidáme špenát natrhaný na menší kousky. (Pokud máme baby špenát, ponecháme ho celý.) Orestujeme. Pokapeme vodu a podusíme. Ochutíme solí, pepřem.
Mezi tím uvaříme noky dle návodu.
Do špenátu přidáme zakysanou smetanu. Prohřejeme. Přihodíme noky a promícháme.
Na talíři můžeme posypat sýrem dle vaší chuti.
PS: Já to mám rada postrouhané kozím sýrem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved