Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Noky se špenátem a zakysanou smetanou

S rajčatovou nebo se špenátem?

SUROVINY

Ricottové noky – viz Základní recepty
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
500g listového špenátu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř
400g zakysané smetany
kozí sýr na postrouhání (nemusí být)

POSTUP

Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět.

Přidáme špenát natrhaný na menší kousky. (Pokud máme baby špenát, ponecháme ho celý.) Orestujeme. Pokapeme vodu a podusíme. Ochutíme solí, pepřem.

Mezi tím uvaříme noky dle návodu.

Do špenátu přidáme zakysanou smetanu. Prohřejeme. Přihodíme noky a promícháme.

Na talíři můžeme posypat sýrem dle vaší chuti.

PS: Já to mám rada postrouhané kozím sýrem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Z bílku našleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně přidáváme sníh a mouku...
Nejdříve si všechny suroviny vyndáme z lednice, aby měly stejnou pokojovou teplotu. Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme strouhaný sýr a umletá...
Chřestu odlámeme tvrdé konce a odřízneme velikost stonku dle klobásky. Odříznuté hlavičky buď použijeme na ozdobu, nebo v jiném receptu, třeba...

RECEPTY