Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Receptů z dýně najdete na stránkách už několik i polévek. Když je to tak variabilní zelenina, která se dá použít naslano i nasladko. A těch příchutí co dokáže snést.
1 menší hokaido dýně
1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
kousek nastrouhaného zázvoru (asi 1 cm)
1 kokosové mléko
sůl, pepř
špetka saturejky
Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Osolíme, opepříme, přidáme kokosové mléko a zázvor a nasekanou saturejku. Krátce povaříme. Pokud se nám polévka zdá moc hustá, přidáme vodu a krátce povaříme.
PS: K polévce můžeme podávat různé tyčky z chlebového, pizzového či listového těsta.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved