1 baklažán
4 papriky
4 rajčata
2 stroužky česneku
1 – 2 lžičky octa
špetka soli
olej
Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka asi 1 hodinu při 180°C. Rajčata spaříme. a oloupeme. Rozkrojíme, a odstraníme vnitřek se šťávou. Baklažán seškrábneme ze slupky a dáme do vyšší misky. Přidáme opečené papriky, pokud slupka jde stáhnout, tak ji odstraníme. Vhodíme česnek, rajčata a vše rozmixujeme.
Ochutíme octem a můžeme zjemnit olejem, a pokud je to moc husté, můžeme přidat odebranou šťávu z rajčat. Podáme jak na opečených toustech, tak s kukuřičnými lupínky.
PS: Toto je výborná a osvěžující pomazánka v letních dnech. Když ji více naředíte, můžete ji použit jako dip k pečeným bramborám i k masu. Když Vám zbyde, přendejte ji do skleničky, zakápněte olejem a uzavřete. Použijte třeba na těstoviny. Ale já myslím, že Vám nic nezbyde, protože venku pod pergolou s přáteli kolem jedné misky, si to báječně užijete.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved