Zeleninová pomazánka

SUROVINY

1 baklažán
4 papriky
4 rajčata
2 stroužky česneku
1 – 2 lžičky octa
špetka soli
olej

Shrnutí

POSTUP

Baklažán rozpůlíme, dáme do pekáče a pokapeme olejem. Papriky rozpůlíme, odstraníme semínka a přidáme do pekáčku. Také pokapeme olejem. Pečeme do měkka asi 1 hodinu při 180°C. Rajčata spaříme.  a oloupeme. Rozkrojíme, a odstraníme vnitřek se šťávou. Baklažán seškrábneme ze slupky a dáme do vyšší misky. Přidáme opečené papriky, pokud slupka jde stáhnout, tak ji odstraníme. Vhodíme česnek, rajčata a vše rozmixujeme.

Ochutíme octem a můžeme zjemnit olejem, a pokud je to moc husté, můžeme přidat odebranou šťávu z rajčat. Podáme jak na opečených toustech, tak s kukuřičnými lupínky.

PS: Toto je výborná a osvěžující pomazánka v letních dnech. Když ji více naředíte, můžete ji použit jako dip k pečeným bramborám i k masu. Když Vám zbyde, přendejte ji do skleničky, zakápněte olejem a uzavřete. Použijte třeba na těstoviny. Ale já myslím, že Vám nic nezbyde, protože venku pod pergolou s přáteli kolem jedné misky, si to báječně užijete.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, oříšky, kakao, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, žloutek a lžíci mléka. Vše zpracujeme na hladké těsto....
Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr a rozdrobíme droždí. Vlahé mléko nalijeme na droždí a necháme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Troubu si rozpálíme na 180°C. Formu na bábovku si vymažeme tukem, (já nejradši používám sádlo) a vysypeme strouhankou nebo hrubou...
Salát natrháme na malé kousky, přidáme dílky grepu, mátu. Ochutíme citronovou šťávou a spojíme vše majonézou. Ozdobíme uzenou rybou. Podáváme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x