300g rýže
750ml mléka
sůl
máslo na vytření pekáče
50g másla
3 vejce
vanilkový cukr
60g cukru
citronová kůra
500g třešní
Na polití:
200g třešní
2 lžíce cukru
40 ml vody
Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme vychladnout. 50 g másla vytřeme pekáček. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky našleháme s vanilkovým cukrem, 30g cukrem a citronovou kůrou. Do směsi vmícháme kaši. Z bílků našleháme sníh a přidáme zbytek cukru. Půl sněhu z bílků zamícháme opatrně do kaše se žloutkovou směsí. Do pekáčku dáme půl porce kaše, navršíme třešně a na ně rozprostřeme zbytek rýže.
Pečeme při 180°C asi 30min. Potom navršíme zbytek sněhu s cukrem a necháme zapéct do zlatova.
Na polití:
Třešně zasypeme cukrem a necháme chvilinku stát. Potom zalijeme vodou. Dáme vařit. Pozvolna vaříme, až se vytvoří jen sirup s třešněmi.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved