Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Jahodové kostky – skvělý letní moučník
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
špetička soli
500g jahod
1 lžíce cit. šťávy
voda
1 balíček jahodového pudinku
2 lžičky nějakého škrobu (bramborového, kukuřičného)
250g tvarohu kostka
¾ – 1 hrnek cukru
½ hrnku červeného sirupu (já použila jahodový Single food)
2 hrnky vody
1 balíček sypké želatiny (20g)
250ml smetany ke šlehání
2 lžičky moučkového cukru
Vejce rozdělíme a z bílků se špetičkou soli našleháme pevný sníh. Zašleháme cukr a potom přidáme žloutky. Chvilinku ještě šleháme. Opatrně vmícháme mouku. Rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme při 200°C asi 10 – 15 min. Necháme vychladit.
Jahody rozmixujeme a doplníme vodou do 500ml. 2/3 nalijeme do kastrůlku a dáme na plotnu. V 1/3 rozmícháme jahodový pudink a ještě lžičku škrobu, aby byl pudink tužší. Nalijeme do teplého pyré a uvaříme jako klasický pudink.
Necháme vychladnout.
Tvaroh, cukr a uvařený jahodový pudink našleháme do krému. Natřeme na upečený piškotový plát.
Připravíme želé. Želatinu nasypeme do mističky a zalijeme vodou (asi tak 5 lžic). Použijeme tu z těch 2 hrnků. Zbytek vody nalijeme do kastrůlku, přidáme sirup a přivedeme pomalu k bodu varu. Odstavíme z plotny a nabobtnanou želatinu v něm rozpustíme. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na tvaroh. Dáme do chladničky zatuhnout. Nakrájíme na kostky.
Smetanu našleháme s cukrem dotuha, přendáme do zdobícího sáčku a kostky ozdobíme.
Podívej se na další recepty z jahod. Třeba můžeš vyzkoušet Jahodové poháry nebo třeba Dort jogurtovo – jahodový
Jak dlouho vydrží jahodové kostky v lednici?
Vydrží 2–3 dny, ale nejlepší jsou čerstvé.
Mohu použít mražené jahody?
Ano, ale před použitím je nechte odkapat, aby dezert nebyl příliš vodový.
Čím nahradit jahodový sirup?
Vhodné jsou malinový nebo rybízový sirup, případně rozpuštěný džem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved