Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Muffiny:
6 lžic vrchovatých hladké mouky
2 lžíce vrchovaté kakaa
4 lžíce cukru
2 vejce
6 lžic oleje
250ml mléka
1 lžíce prášku do pečiva
1 – 2 lžíce hořké čokolády – nasekané najemno
Dýňový krém:
180g čerstvého smetanového sýra (Ricota, Lučina,atd.)
170g másla, pokojové teploty
80g moučkového cukru
100g dýňového pyré
2 špetky mleté skořice
2 špetky mletého muškátového oříšku
Muffiny:
Všechny suroviny smícháme v míse a do ¾ naplníme košíčky na muffiny. Formu na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 – 20 minut dozlatova. Upečení vyzkoušíme pomocí špejle. Zapíchneme špejli doprostřed, pokud ji vytáhneme čistou, tak je upečeno. Necháme vychladnout.
Dýňový krém:
Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme ji na kostky v průměru 2cm. Dáme na pečící papír na plech a pečeme při 180°C asi 15 min. Dýně musí být pěkně měkká i se slupkou pokud pečete hokaido. Necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré.
Sýr, máslo a cukr našleháme. Přidáme dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a
prošleháme do hladka.
Tip: Pokud Vám dýňové pyré zbyde. Dejte ho do sklenice a použijte na jiný náš recept.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved