Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čokoládový cupcake s dýňovým krémem

SUROVINY

Muffiny:
6 lžic vrchovatých hladké mouky
2 lžíce vrchovaté kakaa
4 lžíce cukru
2 vejce
6 lžic oleje
250ml mléka
1 lžíce prášku do pečiva
1 – 2 lžíce hořké čokolády – nasekané najemno

Dýňový krém:
180g čerstvého smetanového sýra (Ricota, Lučina,atd.)
170g másla, pokojové teploty
80g moučkového cukru
100g dýňového pyré
2 špetky mleté skořice
2 špetky mletého muškátového oříšku

POSTUP

Muffiny:

Všechny suroviny smícháme v míse a do ¾ naplníme košíčky na muffiny. Formu na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme přibližně 15 – 20 minut dozlatova. Upečení vyzkoušíme pomocí špejle. Zapíchneme špejli doprostřed, pokud ji vytáhneme čistou, tak je upečeno. Necháme vychladnout.

Dýňový krém:

Nejdříve si připravíme dýňové pyré. Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. (Hokaido se neloupe, jen vykrájejte takové malé, tvrdé, béžové puchýřky.) Nakrájíme ji na kostky v průměru 2cm. Dáme na pečící papír na plech a pečeme při 180°C asi 15 min. Dýně musí být pěkně měkká i se slupkou pokud pečete hokaido. Necháme vychladnout a rozmixujeme na pyré.

Sýr, máslo a cukr našleháme. Přidáme dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a
prošleháme do hladka.

Tip: Pokud Vám dýňové pyré zbyde. Dejte ho do sklenice a použijte na jiný náš recept.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Mléko osolíme a dáme vařit. Rýži pořádně propláchneme vodou a vsypeme do mléka. Pozvolna vaříme doměkka na kaši. Kaši necháme...
Roládu připravíme dle receptu - viz Jak na to na stránkách Poctivé chuti. Necháme vychladit. Roládu potřeme džemem, necháme trochu...
Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme z odřezků chřestu, brambor a vody vývar. Nezapomeňte přihodit konce od nového chřestu. Vaříme asi 30 –...
Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout. Připravíme majonézu viz....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Konečně je tu jaro! Slunce hřeje, tráva se zelená a ptáci zpívají – ideální čas sbalit deku, košík a vyrazit...
Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x