Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Šunková rolka s křenovou šlehačkou na okurkovém želé

SUROVINY

15g křenu (dle chuti)
smetana ke šlehání
citronová šťáva
sůl, pepř, cukr

Okurkové želé:
asi půl okurky
cukr
sůl
bílý pepř
citronová šťáva nebo ocet
1 plátek želatiny

POSTUP

Jemně nastrouháme křen a pokapeme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a dochutíme pepřem. Promícháme. Našleháme smetanu. Půl šlehačky dáme stranou. (dezert). Do druhé poloviny opatrně vmícháme ochucený křen. Na plátek šunky dáme náplň a stočíme do ruličky.

Okurkové želé:

Okurku nastrouháme i se slupkou najemno. Připravíme z ní klasický okurkový salát dle vaší chuti – cukr, sůl, bílý pepř, citronová šťáva nebo ocet. Necháme trochu odležet. Potom z okurkového salátu pomocí plátýnka vymačkáme všechnu šťávu. Mělo by jí být asi 100ml. Plátek želatiny namočíme do studené vody na 5 – 10 min. Vymačkanou šťávu z okurek ohřejeme, nevaříme! Sundáme z plotýnky a vymačkaný plátek želatiny v šťávě rozpustíme. Hned nalijeme na talířky.

Pozor! Dlouho to tuhne, udělejte želé den předem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu....
Předehřejeme troubu na 200°C. Maso osolíme, opepříme, okmínujeme, natřeme česnekem. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do pekáčku či remosky dáme...

RECEPTY