Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
15g křenu (dle chuti)
smetana ke šlehání
citronová šťáva
sůl, pepř, cukr
Okurkové želé:
asi půl okurky
cukr
sůl
bílý pepř
citronová šťáva nebo ocet
1 plátek želatiny
Jemně nastrouháme křen a pokapeme citronovou šťávou, mírně osladíme, osolíme a dochutíme pepřem. Promícháme. Našleháme smetanu. Půl šlehačky dáme stranou. (dezert). Do druhé poloviny opatrně vmícháme ochucený křen. Na plátek šunky dáme náplň a stočíme do ruličky.
Okurkové želé:
Okurku nastrouháme i se slupkou najemno. Připravíme z ní klasický okurkový salát dle vaší chuti – cukr, sůl, bílý pepř, citronová šťáva nebo ocet. Necháme trochu odležet. Potom z okurkového salátu pomocí plátýnka vymačkáme všechnu šťávu. Mělo by jí být asi 100ml. Plátek želatiny namočíme do studené vody na 5 – 10 min. Vymačkanou šťávu z okurek ohřejeme, nevaříme! Sundáme z plotýnky a vymačkaný plátek želatiny v šťávě rozpustíme. Hned nalijeme na talířky.
Pozor! Dlouho to tuhne, udělejte želé den předem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved