Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zeleninové rizoto s banány

SUROVINY

2 – 4 lžíce oleje
300 g rýže (nejlépe určená na rizoto – kulatozrnné)
1 cibule
2 stroužky česneku
200 g pórku
1 litr zeleninového vývaru
400 g chřestu (čerstvý nebo zavařený)
300 g rajčátek cherry
4 banány
50 g Parmezánu (strouhaný)
pepř černý (mletý)
sůl

POSTUP

Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky.

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme česnek a cibuli a dusíme 1 minutu na mírném ohni. Poté přidáme pórek a rýži. Mícháme asi 1 minutu, aby se zrníčka rýže obalila olejem. Zalijeme polovinou vývaru a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme. V průběhu přidáme chřest čerstvý (pokud máme jen zavařený, přidáme ho až s banány a rajčaty), a když se voda vstřebá, přidáme další polovinu vývaru.

Lehce dusíme ještě asi 10 minut. Mezitím nakrájíme na malé kousky oloupané banány, cherry rajčata na polovinu. Vše smícháme s rizotem a dusíme, dokud rýže není úplně měkká. Na závěr dochutíme solí a pepřem a vmícháme parmazán.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Brambory důkladně omyjeme a uvaříme do poloměkka. Uvařené brambory rozkrojíme podélně na půl. Trochu vydlabeme. Naskládáme do vymazaného pekáče. Brambory potřeme olejem...
Změklé máslo, cukr a žloutky třeme (1/2 hodiny), my si vezmeme šlehač. Ze zbylých bílků ušleháme pevný sníh. (Do studeného...
Žloutky ušleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí. Opatrně přidáme rum. Krém se hodí k ovocným salátům, sorbetu a zmrzlině....

RECEPTY