Krůtí maso na smetaně s meduňkou

SUROVINY

800g krůtích prsíček
asi 3 lžíce mouky
1 lžíce másla + 1 lžíce oleje
200 ml kuřecího vývaru
200 ml bílého vína
1 pomeranč
2 lžíce meduňky
150ml smetany

Shrnutí

POSTUP

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar, víno a pomerančovou šťávu. Přidáme i kůru (nastrouhanou najemno)Dusíme asi 15-20 min. Přilijeme smetanu a nasypeme meduňku. Chvilku povaříme.

Podáváme s bulgurem, s domácími těstovinami (viz -jak na to), nebo kuskusem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar,...
Mrkvové rohlíčky s povidly jsou křehké, voňavé a plné chuti. Vyzkoušej tradiční recept z mrkve a másla – ideální ke...
Křehké těsto: Všechny ingredience rychle zpracujeme na kompaktní těsto, které dáme do lednice odležet a vychladit. Náplň: Pórek nakrájíme na...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V míse rozetřeme cukr, droždí, máslo. Postupně na střídačku přiléváme vlahé mléko, v kterém jsme rozmíchali žloutek a přisypáváme mouku....
Pampelišková kvašená limonáda je osvěžující domácí nápoj s jemně květinovou chutí a přirozeným perlením. Vyzkoušej recept plný zdravých probiotik....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Zjisti, jak skladovat ovoce správně, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Praktické tipy pro uchování jahod, malin, borůvek i dalšího sezónního...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x