Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Mramorovou buchtu doma peče snad každý. Já ale místo kakaa používám čokoládu. V kombinaci s tvarohovým těstem je to naprostá bomba.

SUROVINY

125g másla
150g cukru
3 vejce
250g tvarohu (kostka)
100g polohrubé mouky
½ sáčku kypřícího prášku
špetka soli
100g hořké čokolády

POSTUP

Troubu rozpálíme na 200°C.

Čokoládu nasekanou na kousky rozpustíme buď ve vodní lázni, nebo v mikrovlnce. Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně všleháváme celá vejce. Potom přidáme tvaroh. Mouku promícháme s kypřícím práškem a opatrně vmícháme do tvarohové směsi.

Do poloviny těsta zapracujeme rozpuštěnou a trochu vychladlou čokoládu. Do menšího pekáčku či plechu připravíme pečící papír a těsto na něj cik cak rozprostřeme. Ještě projedeme vidličkou, aby nám vzniklo efektní mramorování. Pečeme si 20 min., zkusíme propečení špejlí.

PS: Vynikající je podávat se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušené brusinky si naložte do nějakého alkoholu. (Já samozřejmě použila kávové víno. A nechte odležet přes noc) Cukr dáme do kastrůlku,...
Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a rajčata. Prohřejeme. Přihodíme...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....

RECEPTY