Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kuřecí paličky marinované v podmáslí

SUROVINY

12 kuřecích paliček

Marináda:
300ml podmáslí
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička drceného černého pepře
1 lžíce soli
1 lžíce javorového sirupu nebo smrkového od SingleFood, může být i med
1 lžička mletého kmínu

POSTUP

Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády, trochu necháme okapat, poklademe na plech na pečící papír. Pokapeme 2 lžícemi oleje a dáme péct asi na 200°C 30 – 40 min.

PS: Kuřecí paličky dělávám, když se mi stýská po grilování a když mají přijít přátelé na oběd. Vše si hezky připravím den předem, potom to hodím do trouby, o nic se nestarám. Když je hotovo, dám jídlo na stůl a všichni se obslouží sami. Podávám s pečenými bramborami anebo hromadou salátu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na kostky, obalíme v hladké mouce. Do hrnce vložíme sádlo a špek. Chvilku restujeme. Přihodíme cibuli. Kuličky jalovce trochu rozmačkáme,...
Nejdříve nakrájíme cibuli a česnek najemno, celer i mrkev na půl kolečka. Do hrnce dáme olej nebo sádlo orestujeme cibuli, potom...
Ledový salát a mozzarellu natrháme na malé kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme pesto a ocet a zeleninu přisypeme....

RECEPTY