Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hrachová polévka

Zbyla mi voda z uzeného masa a trocha hrachové kaše. Tak mě napadlo, že na blogu nemám klasickou hrachovou polévku, která se hezky hodí na Zelený čtvrtek.

SUROVINY

2 hrsti hrachu
1 l vývaru z kostí, uzeného nebo zeleninového
1 lžíce sádla
½ lžíce hladké mouky
sůl, pepř.
špetka majoránky
stroužek česneku
uzené, špek, páreček

POSTUP

Hrách necháme přes noc namočený.

Druhý den vodu slijeme, napustíme novou vodu a hrách dáme vařit do měkka cca 45 – 60 min.

V druhém hrnci připravíme jíšku ze sádla a hladké mouky a zalijeme vývarem a přidáme i ten z hrachu. Hrách přepasírujeme přes sítko. (nebo ho prostě rozmixujeme). Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem.

Přidáme nakrájenou uzeninu. Prohřejeme. Podáváme se smaženou houskou nakrájenou na kostičky.

PS: V jedné knize jsem se dočetla, že v polévce zavařovali i silnější vaječné nudle. Tak to zkuste, není to špatné.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Celer a brambory uvaříme v osolenou vodě do měkka. Scedíme. Rozšťoucháme. Postupně přilíváme ohřátou smetanu a přidáváme máslo. Vařečkou nebo...
Všechny ingredience – máslo, mouku, vanilkový cukr a žloutek zpracujeme na hladké těsto. Dáme vychladit do lednice. Na pomaštěný plech...
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vychladlé oloupané vajíčka i brambory nakrájíme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy a změklé máslo. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...
1.) Z ½ těsta vyválíme čtverec 40cm x 40cm. Střed posypeme 3 lžícemi piškotů a hustě poklademe půlkami vypeckovaných meruněk...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x