Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

SUROVINY

500g tvarohu – kostka
3 vejce
100g másla
sůl
130 – 150g dětské krupičky
500g jahod
1 zakysaná smetana
60g másla
1 lžička cukr
1 lžička strouhanky
½ lžičky skořice

Shrnutí

POSTUP

Vajíčka rozbijeme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem, tvarohem a špetkou soli. Z bílků ušleháme sníh. Sníh a krupičku postupně zpracujeme do žloutkovo-tvarohového krému. Krupičku přidáváme postupně, protože velikost vajec je různá a i tvaroh je jiné kvality. Těsto necháme 15 min odpočinout.

Jahody očistíme. 12 – 16 jahod si necháme do knedlíků. Zbytek rozmačkáme s moučkovým cukrem dle chuti a přimícháme zakysanou smetanu. Dáme stranou.

Z tvarohového těsta uděláme váleček, který pokrájíme na 12 nebo 16 dílků. Z nich vytvoříme placičky, do kterých zabalíme jahodu. Uděláme kuličku. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 10min. Máslo rozpustíme, přisypeme strouhanku a trochu opražíme. Přidáme cukr a skořici. Vše promícháme.

Na talíř dáme zakysanou smetanu s jahodami, na ní posadíme knedlíky a posypeme strouhankou. Pro milovníky cukru ještě řádně pocukrujeme moučkovým cukrem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme...
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce,...
Rozinky dáme do misky a polejeme rumem. Občas promícháme, aby se nasákly všechny rovnoměrně. Dáme ohřát mléko, aby bylo jen...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na...
Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x