Roláda s kandovanými pomeranči
- Alena
- Přidat komentář
- Dezerty, Rolády
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Taky máte Vánoce spojené s vůní pomerančů?
Piškotová roláda – viz základní recepty
2 pomeranče – lépe bio
250ml vody
250g cukru
2 lžíce medu
smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
Vodu s cukrem a medem svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Pomeranče nakrájíme na tenká kolečka. Plátky vložíme do sirupu a pomalu vaříme 40 – 60 min. Pomeranče vyndáme a necháme zaschnout.
Roládu upečeme dle receptu.
Smetanu našleháme se ztužovačem do pevné šlehačky. Polovinu kandovaných pomerančů nakrájíme na malé kousky a vmícháme do hotové šlehačky.
Piškot můžeme pokapat pomerančovým sirupem ochuceným trochou rumu. Potřeme šlehačkou a zavineme. Ozdobíme zbylými pomeranči.
PS: Zbylí sirup můžeme použit na přípravu punče, svařáčku či na silvestra do koktejlů.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved