Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Roláda s kandovanými pomeranči

Taky máte Vánoce spojené s vůní pomerančů?

SUROVINY

Piškotová roláda – viz základní recepty
2 pomeranče – lépe bio
250ml vody
250g cukru
2 lžíce medu
smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky

POSTUP

Vodu s cukrem a medem svaříme, dokud se cukr nerozpustí. Pomeranče nakrájíme na tenká kolečka. Plátky vložíme do sirupu a pomalu vaříme 40 – 60 min. Pomeranče vyndáme a necháme zaschnout.

Roládu upečeme dle receptu.

Smetanu našleháme se ztužovačem do pevné šlehačky. Polovinu kandovaných pomerančů nakrájíme na malé kousky a vmícháme do hotové šlehačky.

Piškot můžeme pokapat pomerančovým sirupem ochuceným trochou rumu. Potřeme šlehačkou a zavineme. Ozdobíme zbylými pomeranči.

PS: Zbylí sirup můžeme použit na přípravu punče, svařáčku či na silvestra do koktejlů.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar,...
Na vál prosejeme mouku, přisypeme cukr, 1 lžičku instantní kávy. Tu zalijeme lžící mléka a trochu zamícháme. Přidáme změklé máslo,...
Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...

RECEPTY