Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Venku je zima až praští a vy máte chuť na něco rychlého, teplého a pikantního?
1 konzerva červených fazolí (400g)
750 ml vývaru – viz Jak na to
1 cibule
100 g domácí slaniny či špeku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
4 plátky sušené šunky na ozdobu
1 – 2 feferonky
Sůl, pepř
Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, zasypeme moukou a mletou paprikou a opražíme.
Zalijeme vývarem a necháme 10 min povařit.
Mezitím otevřeme konzervu fazolí a ty přes sítko propláchneme. Nasypeme je do polévky a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou feferonku. Opatrně dosolíme a opepříme.
PS: Pokud chceme polévku třeba k večeři, můžeme přihodit brambory na kostičky a uvařit je ve vývaru do měkka než přihodíme fazole.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved