Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Venku je zima až praští a vy máte chuť na něco rychlého, teplého a pikantního?

SUROVINY

1 konzerva červených fazolí (400g)
750 ml vývaru – viz Jak na to
1 cibule
100 g domácí slaniny či špeku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
4 plátky sušené šunky na ozdobu
1 – 2 feferonky
Sůl, pepř

POSTUP

Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, zasypeme moukou a mletou paprikou a opražíme.

Zalijeme vývarem a necháme 10 min povařit.

Mezitím otevřeme konzervu fazolí a ty přes sítko propláchneme. Nasypeme je do polévky a necháme prohřát. Přidáme nakrájenou feferonku. Opatrně dosolíme a opepříme.

PS: Pokud chceme polévku třeba k večeři, můžeme přihodit brambory na kostičky a uvařit je ve vývaru do měkka než přihodíme fazole.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme salátek. Nastrouháme mrkev najemno a hrušku bez slupky. Přidáme citr. šťávu. Osolíme, opepříme. Zamícháme a necháme odležet. Toustový...
Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...
S portobella vyjmeme nožky a houby očistíme vlhkým hadrem. Cibuli, česnek a nožky z hub nakrájíme najemno, cuketu nastrouháme i se slupkou (pokud je starší vnitřek...

RECEPTY