Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Perníkoví panáčci – cukroví

SUROVINY

300g hladké mouky
120g moučkového cukru
180g mletých oříšků
210g másla
1 lžička perníkového koření

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, mleté ořechy, změklé máslo, a lžičku perníkového koření. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky odležet. Druhý den rozválíme a vykrajujeme požadované tvary.

Pečeme při 200°C asi 10 min. Teplé obalujeme v moučkovém cukru, který jsme ochutili špetkou perníkového koření nebo jen skořicí. Nepotřebují rozležet.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Těsto připravíme dle návodu. Necháme kynout. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutky do hustější hmoty. Potom přidáme okapané rozinky...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme, s vločkami, solí...

RECEPTY