Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Mrkvové rohlíčky to je již taková klasika v pečení v našich rodinách.
A když je ten Svatý Martin.
400g hladké mouky
200g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva
200g 100% tuku – Omega
25g sádla
25g tuku (např. Héra, Zlatá Haná)
Náplň:
250g tvarohu (kostka)
1 vejce
2 – 3 lžíce cukru
hrst rozinek namočených v rumu (nemusí být)
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce, přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhaný omega tuk na hrubém struhadle. Přidáme zbytek tuků a vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme asi ½ hodiny odležet v lednici.
Náplň:
Rozinky namočíme do rumu. Tvaroh utřeme s cukrem a vejcem do hladka. Vmícháme namočené rozinky. Pokud se nám zdá tvaroh horně hustý, můžeme ho zředit zbylým rumem či mlékem.
Odpočaté těsto rozkrojíme na dvě části a vyválíme je do kruhu. Ten rozkrájíme 16 trojúhelníků – viz obrázek. Na širší stranu dáme tvaroh, asi lžičku a zarolujeme rohlíky. Dáme na plech s pečícím papírem péct na 200°C asi 15 minut. Pocukrujeme.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved