Mrkvové rohlíčky s tvarohem

Mrkvové rohlíčky to je již taková klasika v pečení v našich rodinách.

A když je ten Svatý Martin.

SUROVINY

400g hladké mouky
200g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva
200g 100% tuku – Omega
25g sádla
25g tuku (např. Héra, Zlatá Haná)

Náplň:
250g tvarohu (kostka)
1 vejce
2 – 3 lžíce cukru
hrst rozinek namočených v rumu (nemusí být)

Shrnutí

POSTUP

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce, přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhaný omega tuk na hrubém struhadle. Přidáme zbytek tuků a vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme asi ½ hodiny odležet v lednici.

Náplň:

Rozinky namočíme do rumu. Tvaroh utřeme s cukrem a vejcem do hladka. Vmícháme namočené rozinky. Pokud se nám zdá tvaroh horně hustý, můžeme ho zředit zbylým rumem či mlékem.

Odpočaté těsto rozkrojíme na dvě části a vyválíme je do kruhu. Ten rozkrájíme 16 trojúhelníků – viz obrázek. Na širší stranu dáme tvaroh, asi lžičku a zarolujeme rohlíky. Dáme na plech s pečícím papírem péct na 200°C asi 15 minut. Pocukrujeme.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Cibuli, česnek a rajčata pokrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli, česnek a necháme rozpustit ančovičky, přidáme špetku chilli a...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min....

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kiwi oloupeme a rozmixujeme. Vodu svaříme s cukrem a citronovou kůrou na sirup. Pokud chceme teplou variantu, vše rychle smícháme...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x