Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Mrkvové rohlíčky to je již taková klasika v pečení v našich rodinách.

A když je ten Svatý Martin.

SUROVINY

400g hladké mouky
200g mrkve
1 vejce
1 prášek do pečiva
200g 100% tuku – Omega
25g sádla
25g tuku (např. Héra, Zlatá Haná)

Náplň:
250g tvarohu (kostka)
1 vejce
2 – 3 lžíce cukru
hrst rozinek namočených v rumu (nemusí být)

POSTUP

Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku si prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, uděláme důlek, vklepneme vejce, přidáme nastrouhanou mrkev a nastrouhaný omega tuk na hrubém struhadle. Přidáme zbytek tuků a vše zpracujeme na hladké těsto, které necháme asi ½ hodiny odležet v lednici.

Náplň:

Rozinky namočíme do rumu. Tvaroh utřeme s cukrem a vejcem do hladka. Vmícháme namočené rozinky. Pokud se nám zdá tvaroh horně hustý, můžeme ho zředit zbylým rumem či mlékem.

Odpočaté těsto rozkrojíme na dvě části a vyválíme je do kruhu. Ten rozkrájíme 16 trojúhelníků – viz obrázek. Na širší stranu dáme tvaroh, asi lžičku a zarolujeme rohlíky. Dáme na plech s pečícím papírem péct na 200°C asi 15 minut. Pocukrujeme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kapustu dáme vařit do vývaru. Necháme uvařit doměkka. Kapustu vyjmeme a drobně nasekáme. Vývar si ponecháme a dáme do něj...
Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Šalotku oloupeme a drobně nasekáme. Majonézu připravíme dle popisu – viz Základní recepty....
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu...

RECEPTY