Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 lžíce oleje
4 šalotky
2 stroužky česneku
1 velké pomelo
1 lžíce arašídů
12 krevet
DRESINK:
2 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce čerstvé limetové šťávy
NA ZDOBENÍ:
2 jarní cibulky
1 červená chilli paprička
koriandr, máta
plátky kokosu
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte.
Na pánev dejte 1 lžíci oleje a orestujte šalotky nakrájené na kolečka a česnek na plátky, do zlatova. Směs vyndejte. Do pánve přidejte zbylou 1 lžíci oleje a orestujte krevety. Dejte stranou.
Arašídy si nasekejte na malé kousky. Pomelo oloupejte, rozdělte na dílky, odstraňte i průhledné šlupičky a dužninu rozdělte na talířky. Pomelo posypejte buráky, přidejte orestovanou šalotku s čenekem, zakapejte dresinkem a ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou (podle chuti), posypte plátky kokosu a nahoru dejte opečené krevety.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved