Thajský pomelový salát

SUROVINY:

2 lžíce oleje
4 šalotky
2 stroužky česneku
1 velké pomelo
1 lžíce arašídů
12 krevet


DRESINK:
2 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce čerstvé limetové šťávy

NA ZDOBENÍ:
2 jarní cibulky
1 červená chilli paprička
koriandr, máta
plátky kokosu

POSTUP:

Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. 

Na pánev dejte 1 lžíci oleje a orestujte šalotky nakrájené na kolečka a česnek na plátky, do zlatova. Směs vyndejte. Do pánve přidejte zbylou 1 lžíci oleje a orestujte krevety. Dejte stranou. 

Arašídy si nasekejte na malé kousky. Pomelo oloupejte, rozdělte na dílky, odstraňte i průhledné šlupičky a dužninu rozdělte na talířky. Pomelo posypejte buráky, přidejte orestovanou šalotku s čenekem, zakapejte dresinkem a ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou (podle chuti), posypte plátky kokosu a nahoru dejte opečené krevety.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Mandarinkový dort
Dort

Mandarinkový dort

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C.
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr. šťávu. Ušleháme sníh s

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK