Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Thajský pomelový salát

SUROVINY

2 lžíce oleje
4 šalotky
2 stroužky česneku
1 velké pomelo
1 lžíce arašídů
12 krevet

DRESINK:
2 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce čerstvé limetové šťávy

NA ZDOBENÍ:
2 jarní cibulky
1 červená chilli paprička
koriandr, máta
plátky kokosu

POSTUP

Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. 

Na pánev dejte 1 lžíci oleje a orestujte šalotky nakrájené na kolečka a česnek na plátky, do zlatova. Směs vyndejte. Do pánve přidejte zbylou 1 lžíci oleje a orestujte krevety. Dejte stranou.

Arašídy si nasekejte na malé kousky. Pomelo oloupejte, rozdělte na dílky, odstraňte i průhledné šlupičky a dužninu rozdělte na talířky. Pomelo posypejte buráky, přidejte orestovanou šalotku s čenekem, zakapejte dresinkem a ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou (podle chuti), posypte plátky kokosu a nahoru dejte opečené krevety.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žebírka. Marinádu ze všech ingrediencí umícháme a maso do ní naložíme. Necháme uležet i 24 hodin. Předehřejeme troubu na 200°C. Na...
V mixéru rozmělníme medvědí česnek a semínka. Postupně přidáváme olej, sůl a pepř. Přendáme do mističky a přisypeme nastrouhaný parmazán. Uvaříme...
Troubu si předehřejeme na 180°C. Toustový chléb si umixujeme na strouhanku. Přidáme šalotku a česnek nasekaný nadrobno, olej, ¼ lžičky...

RECEPTY