Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

2 lžíce oleje
4 šalotky
2 stroužky česneku
1 velké pomelo
1 lžíce arašídů
12 krevet

DRESINK:
2 lžíce thajské rybí omáčky
1 lžíce třtinového cukru
2 lžíce čerstvé limetové šťávy

NA ZDOBENÍ:
2 jarní cibulky
1 červená chilli paprička
koriandr, máta
plátky kokosu

POSTUP

Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. 

Na pánev dejte 1 lžíci oleje a orestujte šalotky nakrájené na kolečka a česnek na plátky, do zlatova. Směs vyndejte. Do pánve přidejte zbylou 1 lžíci oleje a orestujte krevety. Dejte stranou.

Arašídy si nasekejte na malé kousky. Pomelo oloupejte, rozdělte na dílky, odstraňte i průhledné šlupičky a dužninu rozdělte na talířky. Pomelo posypejte buráky, přidejte orestovanou šalotku s čenekem, zakapejte dresinkem a ozdobte jarní cibulkou, chilli papričkou, koriandrem nebo mátou (podle chuti), posypte plátky kokosu a nahoru dejte opečené krevety.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Křehké těsto: Všechny ingredience rychle zpracujeme na kompaktní těsto, které dáme do lednice odležet a vychladit. Náplň: Pórek nakrájíme na kolečka a podusíme...
Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...
Filety ze pstruha osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mandlích. (Pokud Vám mandličky nedrží na povrchu, můžete pstruha...

RECEPTY