Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kapří špízy

I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování

SUROVINY

450g – 600g kapra
100g slaniny nebo špeku
4 cibule

Marináda:
½ nakrájené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička petržele
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka sušeného zázvoru nebo 2cm nastrouhaného čerstvého
1 ½ lžíce bílého vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř

POSTUP

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce.

Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše promícháme, aby byly všechny kousky pokryté. Necháme odležet v chladu minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.

Slaninu nakrájíme na kousky ve velikosti ryby a cibuli na klínky.

Po odležení rybu, slaninu a cibuli napícháme na střídačku na jehly nebo na namočené špejle.

Rozpálíme gril a potřeme ho špekem. Grilujeme cca 7 – 10 min.

Podáváme s limetou nebo s melounovým salátem – viz recept

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku,...
Nejdříve si připravíme nádivku. Mléko dáme ohřát a do horkého vsypeme mletý mák. Podusíme asi 10 min. Potom sejmeme z...
1/3 potočnice nebo polníčku si schováme na ozdobu a zbytek nasypeme do vývaru, přidáme nakrájené hrušky (pokud mají ošklivou nebo...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nasolíme, opepříme a okmínujeme. Necháme chvilku odležet. Potom dáme do pekáčku, podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180°C asi...
Maso umeleme. Cuketu omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Nastrouháme ji. Do mísy dáme maso, cuketu, vejce a nastrouhaný česnek. Osolíme,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x