Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
I kapr může být zajímavý. Odhoďte předsudky, hrrrr na ryby a grilování
450g – 600g kapra
100g slaniny nebo špeku
4 cibule
Marináda:
½ nakrájené cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce koriandru
1 lžička petržele
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky mleté papriky
špetka sušeného zázvoru nebo 2cm nastrouhaného čerstvého
1 ½ lžíce bílého vinného octa
2 lžíce limetové šťávy
sůl, pepř
Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce.
Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše promícháme, aby byly všechny kousky pokryté. Necháme odležet v chladu minimálně 2 hodiny, ale nejlépe přes noc.
Slaninu nakrájíme na kousky ve velikosti ryby a cibuli na klínky.
Po odležení rybu, slaninu a cibuli napícháme na střídačku na jehly nebo na namočené špejle.
Rozpálíme gril a potřeme ho špekem. Grilujeme cca 7 – 10 min.
Podáváme s limetou nebo s melounovým salátem – viz recept
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved