Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
250ml mléka
1 kokosové mléko
140 g rýže kulatozrnné
2-3 lžíce cukru
1 lžička grepové kůry
3 grepy (nebo 1 grep a pomelo)
2 lžíce třtinového cukru
1 – 2 lžíce vody
1/2 lžičky škrobu bramborového nebo kukuřičného
2 lžíce vody
Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme do měkka při nízké teplotě. Doba vaření je asi 40 min. Z kaše vykrajujeme nočky, které obalíme v kokosu.
Dva grepy oloupeme a vyfiletujeme. Z posledního grepu vymačkáme šťávu. Cukr zalijeme vodou, aby byl cukr jen navlhčen a uděláme světlý karamel. Nemícháme Zalijeme šťávou z grepu a povaříme. Ve vodě rozmícháme škrob a nalijeme do vařící šťávy s karamelem. Povaříme asi 3 – 5 min. Přidáme filetky z grepů a prohřejeme Na talířek dáme rýžové nočky a polejeme omáčkou s grepy. Můžeme podávat jak teplé tak studené.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved