Rýžové kuličky s grepem

SUROVINY:

250ml mléka
1 kokosové mléko
140 g rýže kulatozrnné
2-3 lžíce cukru
1 lžička grepové kůry

3 grepy (nebo 1 grep a pomelo)
2 lžíce třtinového cukru
1 – 2 lžíce vody
1/2 lžičky škrobu bramborového nebo kukuřičného
2 lžíce vody

POSTUP:

Rýži propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Do kastrolu dáme mléko, kokosové mléko, cukr, grepovou kůru. Za stálého míchání uvaříme do měkka při nízké teplotě. Doba vaření je asi 40 min. Z kaše vykrajujeme nočky, které obalíme v kokosu.

Dva grepy oloupeme a vyfiletujeme. Z posledního grepu vymačkáme šťávu. Cukr zalijeme vodou, aby byl cukr jen navlhčen a uděláme světlý karamel. Nemícháme Zalijeme šťávou z grepu a povaříme. Ve vodě rozmícháme škrob a nalijeme do vařící šťávy s karamelem. Povaříme asi 3 – 5 min. Přidáme filetky z grepů a prohřejeme Na talířek dáme rýžové nočky a polejeme omáčkou s grepy. Můžeme podávat jak teplé tak studené.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Smažené obalované kotlety
Maso

Smažené obalované kotlety

Kotlety můžete nechat s kostí anebo ji odříznout. Kotlety vložíme mezi dva kusy
potravinářské folie a jemně rozklepeme. Vejce rozšleháme s hořčicí, oreganem, solí,
pepřem. Kotletu obalíme

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK