Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí bulky jsou ke grilování či salátu to pravé. Zkuste. Jó, abych nezapomněla k vínu přímo parádní.

SUROVINY

600g hladké mouky
1 menší špetka cukru
150 ml vlažného mléka
1 kostička droždí (42g)
150ml oleje olivového
1 větší špetka soli
2 vejce
200g oliv bez pecek
150g sýra ementál, gouda, eidam

POSTUP

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Přidáme olej, vejce a nakrájené olivy. Osolíme a pořádně zpracujeme. Necháme kynout asi 30 min při pokojové teplotě.

Těsto vykrajujeme lžící a tvarujeme bulky (asi 30 kusů). Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvilinku vykynout.

Pečeme v rozehřáté troubě 180 – 200°C asi 12 – 15 min. Ke konci posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sýr rozmačkáme vidličkou a potom utřeme se změklým máslem. Můžeme si pomoct mixerem. Přidáme strouhané jablko a podle chuti osolíme. PS: Velice jemná...
Salát natrháme na malé kousky, přidáme dílky grepu, mátu. Ochutíme citronovou šťávou a spojíme vše majonézou. Ozdobíme uzenou rybou. Podáváme...
Bylinky nasekáme najemno. Smícháme je se solí a pepřem. Tuto směs pořádně vetřeme do krůtích stehen i pod kůži. Cibuli nakrájíme...

RECEPTY