Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Olivové bulky

Domácí bulky jsou ke grilování či salátu to pravé. Zkuste. Jó, abych nezapomněla k vínu přímo parádní.

SUROVINY

600g hladké mouky
1 menší špetka cukru
150 ml vlažného mléka
1 kostička droždí (42g)
150ml oleje olivového
1 větší špetka soli
2 vejce
200g oliv bez pecek
150g sýra ementál, gouda, eidam

POSTUP

Ohřejeme mléko. Do mísy dáme mouku. Uděláme důlek, přidáme špetku cukru, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít kvásek.

Přidáme olej, vejce a nakrájené olivy. Osolíme a pořádně zpracujeme. Necháme kynout asi 30 min při pokojové teplotě.

Těsto vykrajujeme lžící a tvarujeme bulky (asi 30 kusů). Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvilinku vykynout.

Pečeme v rozehřáté troubě 180 – 200°C asi 12 – 15 min. Ke konci posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do slané vody dáme zavařit houby. Potop přidáme 3x spařenou hrst jáhel a nakonec nakrouhané zelí najemno. Zahustíme jíškou. Ochutíme...
Uvaříme zeleninový vývar – viz. Jak na to, jen v něm vyvaříme ještě 3 stroužky česneku navíc. Teplý scezený vývar rozmixujeme s...
Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin. Druhý den pokrájíme slaninu na...

RECEPTY