Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

2 červené řepy (syrové, nevařené !!!)
100ml oleje olivového (nebo vašeho oblíbeného)
3 polévkové lžíce želé z černého bezu
1 polévková lžíce medu (nebo podle chuti)
2 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
2 lžíce sójové omáčky
asi 2cm zázvoru nastrouhaného
sůl, pepř, můžete přidat i špetku tymiánu

POSTUP

Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.

Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme a přidáme nastrouhaný zázvor. Plátky řepy vložíme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme proležet alespoň přes noc, raději však 2 dny.

Salát je výborný i ze sýrem a posypaný ořechy.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...
Mouku smícháme s cukrem, práškem do pečiva a přidáme vejce a smetanu. Vše propracujeme na hladké těsto, které rozprostřeme do plechu...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

RECEPTY