Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 červené řepy (syrové, nevařené !!!)
100ml oleje olivového (nebo vašeho oblíbeného)
3 polévkové lžíce želé z černého bezu
1 polévková lžíce medu (nebo podle chuti)
2 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce pomerančového džusu
2 lžíce sójové omáčky
asi 2cm zázvoru nastrouhaného
sůl, pepř, můžete přidat i špetku tymiánu
Řepu očistíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
Ocet med, džus, olej, sójovou omáčku, želé, pepř a sůl (tymián) důkladně prošleháme a přidáme nastrouhaný zázvor. Plátky řepy vložíme do nádoby a zalijeme připravenou marinádou. Nádobu uzavřeme a necháme proležet alespoň přes noc, raději však 2 dny.
Salát je výborný i ze sýrem a posypaný ořechy.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved