Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Fazolová polévka s bylinkami

Toto není klasická fazolová polévka, spíše takový vývar s fazolkami a proto si připravte doopravdy dobrý vývar. Všechny druhy vývaru najdete na blogu sekce – Základní recepty.

SUROVINY

1 cibule
1 větší mrkev
4 stonky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
100ml bílého nebo červeného vína
900ml vývaru zeleninového – viz Jak na to
400g sterilizovaných fazolí červených (400g je i s plechovkou)
400g sterilizovaných fazolí bílých (400g je i s plechovkou)
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl, pepř
slanina na ozdobu nemusí být

POSTUP

Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme mrkev, celer a česnek. Vše krátce orestujeme. Zalijeme vínem a chvilinku povaříme. Přidáme vývar a vaříme 5 – 10 min do změknutí mrkve. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, tymián a rozmarýn. Prohřejeme 5 – 10 min. Osolíme, opeříme.

Slaninu orestujeme nasucho na pánvi. Hotovou polévku na talíři ozdobíme osmaženou slaninou. Podáváme

PS: Pokud Vás neodrazuje zvláštní barva polévky, použijte červené víno. Přece jenom je výraznější chuti než bílé víno. Pokud nemáte rádi vodnaté polévky. Můžete ji zahustit jíškou – viz Jak na to.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla. Vhodíme česnek...
Mléko s vodou nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme sůl, vhodíme nudle. Vaříme 8 – 10 min. Scedíme a nechámee...
Plátky želatiny namočíme do studeného mléka. Smetanu zahřejeme a před bodem varu jí stáhneme. Do této horké smetany dáme namočenou...

RECEPTY