Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Fazolová polévka s bylinkami

Toto není klasická fazolová polévka, spíše takový vývar s fazolkami a proto si připravte doopravdy dobrý vývar. Všechny druhy vývaru najdete na blogu sekce – Základní recepty.

SUROVINY

1 cibule
1 větší mrkev
4 stonky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
100ml bílého nebo červeného vína
900ml vývaru zeleninového – viz Jak na to
400g sterilizovaných fazolí červených (400g je i s plechovkou)
400g sterilizovaných fazolí bílých (400g je i s plechovkou)
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl, pepř
slanina na ozdobu nemusí být

POSTUP

Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme mrkev, celer a česnek. Vše krátce orestujeme. Zalijeme vínem a chvilinku povaříme. Přidáme vývar a vaříme 5 – 10 min do změknutí mrkve. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, tymián a rozmarýn. Prohřejeme 5 – 10 min. Osolíme, opeříme.

Slaninu orestujeme nasucho na pánvi. Hotovou polévku na talíři ozdobíme osmaženou slaninou. Podáváme

PS: Pokud Vás neodrazuje zvláštní barva polévky, použijte červené víno. Přece jenom je výraznější chuti než bílé víno. Pokud nemáte rádi vodnaté polévky. Můžete ji zahustit jíškou – viz Jak na to.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a pokapeme mlékem. Dáme stranou. Změklé máslo utřeme se žloutky. Přidáme...
Nejdříve ušleháme šlehačku. Potom vše opatrně smícháme. Je to velice jemný dresink. Nejvíce se hodí ke grilované zelenině....
Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme tenkou vrstvou džemu. Na...

RECEPTY