Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Toto není klasická fazolová polévka, spíše takový vývar s fazolkami a proto si připravte doopravdy dobrý vývar. Všechny druhy vývaru najdete na blogu sekce – Základní recepty.
1 cibule
1 větší mrkev
4 stonky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
100ml bílého nebo červeného vína
900ml vývaru zeleninového – viz Jak na to
400g sterilizovaných fazolí červených (400g je i s plechovkou)
400g sterilizovaných fazolí bílých (400g je i s plechovkou)
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
sůl, pepř
slanina na ozdobu nemusí být
Cibuli, česnek, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej a přidáme cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme mrkev, celer a česnek. Vše krátce orestujeme. Zalijeme vínem a chvilinku povaříme. Přidáme vývar a vaříme 5 – 10 min do změknutí mrkve. Přidáme scezené a propláchnuté fazole, tymián a rozmarýn. Prohřejeme 5 – 10 min. Osolíme, opeříme.
Slaninu orestujeme nasucho na pánvi. Hotovou polévku na talíři ozdobíme osmaženou slaninou. Podáváme
PS: Pokud Vás neodrazuje zvláštní barva polévky, použijte červené víno. Přece jenom je výraznější chuti než bílé víno. Pokud nemáte rádi vodnaté polévky. Můžete ji zahustit jíškou – viz Jak na to.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved