Medové řezy s karamelovým krémem

Loni na vánoce jsem dělala medové řezy ve tvaru stromečku, před tím ve tvaru hvězdy. Chtěli jste recept, tak tady je na ty klasické.

SUROVINY

2 vejce
80g másla
2 lžíce medu
130g moučkového cukru
1 lžička skořice
250g hladké mouky
250g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

3 lžíce cukru krupice
600ml mléka
2 pudinky vanilkové nebo karamelové
300g másla
2 lžíce moučkového

100g čokolády
50g 100% tuku

Shrnutí

POSTUP

Vejce, máslo, med, skořici a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na vál prosejeme mouky a přidáme kypřící prášek. Do mouky nalijeme rozpuštěnou směs a vše zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné části. Každý díl rozválíme rovnou na pečícím papíru, ve tvaru plátu. (Nebo vykrájíme požadované tvary). Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 min. Pláty necháme vychladnout.

3 lžíce cukru dáme do kastrůlku a necháme ho roztavit na karamel. Nemícháme, občas opatrně zakroužíme kastrůlkem. Když je cukr zlatavý, opatrně na něj nalijeme polovinu mléka (300ml) a karamel necháme rozpustit. Mezitím v druhé půlce mléka rozmícháme pudinkový prášek a přilijeme do rozpuštěného karamelu. Povaříme asi 2 – 3 min. Necháme vychladnout. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny. Postupně přidáváme pudink a šleháme.

Krém si rozdělíme na 4 díly. Plát položíme na tác. Potřeme krémem. Přiložíme další plát, krém, plát, krém, plát. Posledním dílem krému potřeme všechny strany a necháme do druhého dne odležet v chladu.

Čokoládu nasekáme. Tuk rozehřejeme a čokoládu v ní rozpustíme. Vychladlé medové řezy polijeme čokoládou. Můžeme ještě ozdobit dle své fantazie.

Hvězda – karamelový krém, mochyně-physalis, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého

Stromeček – kokosový krém, borůvky, mandle v čokoládě a kokosu, sněhové pusinky, různé vykrájené tvary z medového těsta a lineckého, vločky z jedlého papíru

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Očištěné ostružiny podusíme asi 10 minut s červeným vínem a medem. Propasírujeme do misky a necháme vychladnout. Připravíme majonézu viz....
Uzené maso vložíme do hrnce, zalijeme 2l studené vody, přidáme koření - celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme...
Změklé máslo si spojíme se strouhankou, nasekanou petrželkou, citronovou kůrou a šťávou z citronu. Trochu osolíme. Vznikne taková drobenka. Rozpálíme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Šalotku nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nasekáme. Kuřecí játra hlavně pořádně očistíme. Na pánev dáme zesklovatět šalotku na plátku másla....
Roštěnku osolíme, opaprikujeme a poprášíme moukou. Na omeletní pánev dáme plátek čerstvého špeku rozpáliti (počítáme na 2 roštěnky za 20...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objev lehké dezerty s tvarohem! Inspiruj se recepty a pečení s tvarohem z mého webu a zkus jednoduché koláče i...
Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x