Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
3 – 4 jablka
mletá skořice
moučkový cukr
máslo
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.
Jablka okrájíme, vykrájíme a pokrájíme na malé kostičky.
Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 12 kousků. Dílek si v dlani umačkáme na placičku a naplníme ho jablky. Tím nám vznikne 12 knedlíků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou nakynout. Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 10 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, rozřízneme do kříže.
Posypeme skořicí s cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved