Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kynuté knedlíky s jablky a skořicí

SUROVINY

½ kg hrubé mouky
2 lžičky cukru
½ kostičky droždí
1 hrnek mléka (230ml)
1 vejce
malá špetka soli
3 – 4 jablka
mletá skořice
moučkový cukr
máslo

Shrnutí

POSTUP

Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme a necháme vykynout.

Jablka okrájíme, vykrájíme a pokrájíme na malé kostičky.

Vykynuté těsto ještě jednou zpracujeme. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 12 kousků. Dílek si v dlani umačkáme na placičku a naplníme ho jablky. Tím nám vznikne 12 knedlíků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou nakynout. Potom je vkládáme do vroucí vody. Vaříme dle velikosti asi 10 min. Knedlík pomocí dírkované naběračky vyndáme, rozřízneme do kříže.

Posypeme skořicí s cukrem a řádně polijeme rozpuštěným máslem.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½ hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu....
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a marshmallows. (Pokud máte jen ty velké bonbony, tak je rozkrájejte na ¼, rychleji se...
Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku,...
Z chřestu odlámeme konce. Bílý chřest oloupeme. Dáme vařit vodu. Hodně vody. Osolíme, přidáme máslo, můžeme přidat trochu bílého vína,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...
Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x