Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí pizza

Doma už je zase tolik zbytků. Bude pizza!

SUROVINY

velký plech (40cm x 36cm)

350g hladké mouky
špetka cukru
½ kostičky kvasnic
200 – 220 ml vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
větší špetka soli

rajčatový základ:
1 rajský protlak (140g)
2 stroužky česneku
2 špetky oregana

POSTUP

Těsto si můžeme připravit den předem. Dáme ho do lednice zabalený do folie na volno.

Do mísy dáme mouku, cukr, uděláme důlek a nasypeme rozdrobené droždí a zalijeme vodou, necháme vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl. Zpracujeme v hladké těsto. Buď pomocí robota, nebo ručně. Necháme kynout max. 30 min.

Stroužky česneku nastrouháme nebo protlačíme do rajského protlaku, přisypeme oregano. Pokud je protlak velice kyselý, přidáme špetku cukru. Zamícháme.

Plech vymažeme troškou oleje a vykynuté těsto na něj rozválíme. Potřeme připraveným protlakem a už podle chuti (většinou spíše podle zbytků v lednici) pizzu obkládáme, salámem sýrem, zeleninou.

Děláte si pizzu sami doma?

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Připravíme si směs koření, přidáme olej a vytvořím takovou kašičku. Tu namažeme na zauzená stehna a pečeme při 180°- 200°C asi...
Troubu předehřejeme na 200°C. Rozválené těsto rozkrájíme na sudý počet dílů. (Já jsem udělala 28 menších dílků.) Polovinu potřeme mlékem a...

RECEPTY