Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Doma už je zase tolik zbytků. Bude pizza!
velký plech (40cm x 36cm)
350g hladké mouky
špetka cukru
½ kostičky kvasnic
200 – 220 ml vlažné vody
4 lžíce olivového oleje
větší špetka soli
rajčatový základ:
1 rajský protlak (140g)
2 stroužky česneku
2 špetky oregana
Těsto si můžeme připravit den předem. Dáme ho do lednice zabalený do folie na volno.
Do mísy dáme mouku, cukr, uděláme důlek a nasypeme rozdrobené droždí a zalijeme vodou, necháme vzejít kvásek. Potom přidáme olej a sůl. Zpracujeme v hladké těsto. Buď pomocí robota, nebo ručně. Necháme kynout max. 30 min.
Stroužky česneku nastrouháme nebo protlačíme do rajského protlaku, přisypeme oregano. Pokud je protlak velice kyselý, přidáme špetku cukru. Zamícháme.
Plech vymažeme troškou oleje a vykynuté těsto na něj rozválíme. Potřeme připraveným protlakem a už podle chuti (většinou spíše podle zbytků v lednici) pizzu obkládáme, salámem sýrem, zeleninou.
Děláte si pizzu sami doma?
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved