Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Nepečená jogurtovo-tvarohová dobrota

SUROVINY

tvarohu (250g)
1 kelímek bílého jogurtu (400ml)
2 – 3 lžíce cukru moučka
1 lžíce vanilkového cukru – viz. Jak na to
dětské piškoty
rum nebo pro děti ovocné šťávy
ovoce, želatinové bonbony, hrozinky, kandované ovoce, sušené ovoce – prostě kdo
co má rád
nějaká forma nebo miska

POSTUP

Z mléka odlijeme trochu na želatinu a necháme ji nabobtnat. Zbytek mléka ohřejeme, ale nevaříme. Želatinu potom přidáme do teplého mléka a rozpustíme. Tvaroh, jogurt, oba cukry umícháme do hladkého krému. Do rozpuštěné želatiny s mlékem přidáme trochu jogurtovo-tvarohového krému. Rozmícháme.

Tuto směs nalijeme do zbytku krému a pořádně zamícháme. Formu vyložíme potravinářskou folií a nalijeme trochu krému. Postupně vkládáme piškoty, které pokapeme rumem nebo šťávou, ovoce, bonbony a stále vrstvy střídáme s krémem. Poslední vrstvu tvoří piškoty. Necháme přes noc v chladničce proležet. Druhý den vyklopíme. Můžeme ozdobit ještě našlehanou smetanou a ovocem.

PS: Je úplně jedno do jaké formy to dáte a vlastně je úplně jedno co dáte do základní hmoty z jogurtu a tvarohu. Naskládejte tam po vrstvách všechno, co máte rádi. Já použila banán, buráky v karobu, piškoty a rum. Potom jsem to ozdobila malinami, borůvkami a pusinkami.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Maso nakrájíme na tenké proužky, dáme do misky. Vmícháme portské víno a sójovou omáčku. Promícháme a necháme v chladničce přes noc...
Změklé máslo našleháme s 2/3 cukru a žloutky do pěny. Přidáme zázvor, kůru a šťávu z pomeranče. Bílky ušleháme na sníh a...
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka...

RECEPTY