CO BUDEME

VAŘIT?

Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

NEJNOVĚJŠÍ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, změklý tuk a sádlo, vejce a mléko. Zpracujeme na vláčné těsto....
Do hrnce dáme olej, přidáme šalotku nakrájenou najemno a restujeme, jen aby cibulka zesklovatěla. Přisypeme rýži a opečeme ji do té...
Banány oloupeme a vidličkou rozmačkáme. Polijeme je citronovou šťávou a dáme stranou. Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr,...
Troubu si rozpálíme na 200°C. Plátky toustového chleba pomocí válečku na těsto rozválíme do tenka. Formu na muffiny vymažeme máslem a vyložíme...
Maso uvaříme do měkka cca 20 – 30 min. a vychladnuté nasekáme nebo nakrájíme na malé kousíčky. Těsto zpracujeme dle návodu. Dáme...
Ančovičky utřeme s olejem, octem a hořčicí na jemnou zálivku. Osolíme (opatrně, ančovičky bývají dost slané), opepříme. Listy pampelišek opereme, osušíme, natrháme....
Korpus piškotový Bílky našleháme do pevného sněhu. Přidáme cukr, žloutky a stále šleháme. Potom opatrně zamícháme polohrubou mouku. Nalijeme do dortové...
Do mísy nasypeme obě mouky, namleté ořechy, cukr a prášek do pečiva, přidáme vejce, žloutek, změklý tuk a vlahého mléko....

ZAJÍMAVÉ

ČLÁNKY

Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....
Nauč se, jak správně sušit bylinky – bez ztráty chuti a vůně. Poradíme ti nejlepší techniky, načasování i skladování. ...
Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Jaro je ideální čas na to začít do jídelníčku zařazovat čerstvé bylinky. Nejenže dodají vašim pokrmům výjimečnou chuť a aroma,...

OBLÍBENÉ

KATEGORIE

Nevíte co přesně vařit? Hledejte recepty přímo v kategoriích a najděte oblibený recept.

alena
podpis

O MNĚ

Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.

Ráda zkouším kombinovat různé suroviny a pokud najdu neobvyklý recept, hned ho musím vyzkoušet. Mám radost, když moji hosté ochutnají to, co nikdy nejedli, co by si nikdy neuvařili nebo to co by si v restauraci nikdy neobjednali. Najednou objevují zajímavé chutě a vůně.

ZÁKLADNÍ

RECEPTY

Zde jsem si pro Vás připravila základní recepty. Jako je např. Palačinkové, kynuté těsto nebo třeba různé omáčky a vývary

Brambory uvaříme ve slupce doměkka nejlépe den předem. Oloupeme. Brambory nastrouháme na jemném struhadle na vál. Uděláme důlek a klepneme vejce. Osolíme....
Špenát probereme, ošklivé listy vyhodíme, stonky otrháme a opereme. Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět. Přidáme špenát natrhaný...
Slaninu nebo špek nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme cibuli. Zpěníme. Do mísy dáme na kostky nakrájené žemle, slaninu s cibulkou,...
Díly – to znamená, podle množství kolik potřebujete na salát, pokud si děláte salát jen pro sebe, potřebujete jen lžíce,...

VEŘEJNÉ

DEGUSTACE

O kvalitě se můžete osobně přesvědčit při veřejných degustacích pořádaných v Táboře. Dbáme na to, aby jídlo lahodilo nejen oku a chuti, ale i duši.

Naučte se používat plevel v kuchyni, je zadarmo a chutná skvěle...
Degustační menu na téma první republiky v jižních Čechách. Období první republiky je obdivováno pro všudypřítomnou eleganci...
Degustační menu na téma první republiky I. Období první republiky je obdivováno pro všudypřítomnou eleganci...
Degustace s tématem pomeranče. Pomeranč je plod pomerančovníku čínského z čeledi routovité. Pomerančovníky jsou stromy, zřídka i keře....

RECEPTY