Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Co jsou ančovičky? Sardele, sardelky, ančovičky jsou drobné rybky rodu sardel obecná. Pozor! Nejsou to ovšem sardinky!
150g pampeliškových listů
2 svazky ředkviček
2 ančovičky – řezy
2 lžíce octa
4 lžíce oleje
½ – 1 lžička hořčice polotučné
sůl, pepř
2 vejce natvrdo – viz Základní recepty
Ančovičky utřeme s olejem, octem a hořčicí na jemnou zálivku. Osolíme (opatrně, ančovičky bývají dost slané), opepříme.
Listy pampelišek opereme, osušíme, natrháme. Ředkvičky opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše promícháme se zálivkou.
Každou porci doplníme půlkou vejce.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved