Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Mřížky nebo srdíčka?
500g hladké mouky
140g cukru krupice
180g tuku (Zlatá Haná, Héra, máslo)
1 lžíce sádla
6 lžic mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
500g rebarbory
2 hrsti cukru
Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, změklý tuk a sádlo, vejce a mléko. Zpracujeme na vláčné těsto. Pokud máte robota, samozřejmě ho můžete využít. Dáme do chladničky odpočinout. Mezi tím oloupeme rebarboru a nakrájíme na velice malinké kousky.
Těsto si rozdělíme na dvě části. Jedna polovina bude o trošičku větší a tu rozválíme a dáme na plech. Na těsto rozprostřeme rebarboru a zasypeme cukrem. Tu menší polovinu rozválíme a nakrájíme pruhy, které skládáme na těsto s rebarborou do mřížky. Pečeme při 180°C asi 30 min do růžova. Hlídáme, každá trouba peče jinak.
Rebarboru nikdy nepředvařuji, pokud ji nakrájím na malé kousky, je po pečení měkka, ale stále si zanechává svou strukturu.
PS: Místo proužků můžete vykrájet různé tvary a naskládat je vrstvu rebarbory doplněné třeba jahodami.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved