Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Mřížkový rebarborový koláč

Mřížky nebo srdíčka?

SUROVINY

500g hladké mouky
140g cukru krupice
180g tuku (Zlatá Haná, Héra, máslo)
1 lžíce sádla
6 lžic mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva

500g rebarbory
2 hrsti cukru

POSTUP

Na vál prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, cukr, změklý tuk a sádlo, vejce a mléko. Zpracujeme na vláčné těsto. Pokud máte robota, samozřejmě ho můžete využít. Dáme do chladničky odpočinout. Mezi tím oloupeme rebarboru a nakrájíme na velice malinké kousky.

Těsto si rozdělíme na dvě části. Jedna polovina bude o trošičku větší a tu rozválíme a dáme na plech. Na těsto rozprostřeme rebarboru a zasypeme cukrem. Tu menší polovinu rozválíme a nakrájíme pruhy, které skládáme na těsto s rebarborou do mřížky. Pečeme při 180°C asi 30 min do růžova. Hlídáme, každá trouba peče jinak.

Rebarboru nikdy nepředvařuji, pokud ji nakrájím na malé kousky, je po pečení měkka, ale stále si zanechává svou strukturu.

PS: Místo proužků můžete vykrájet různé tvary a naskládat je vrstvu rebarbory doplněné třeba jahodami.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

5 1 hlasovat
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl, lněná semínka. Uděláme důlek a do něj přidáme změklé máslo, olej a vodu. Vypracujeme...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva a cukr. Zamícháme. Přidáme vejce, a smetanu a vše pořádně promícháme. Těsto navršíme...
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády,...
Krůtí prsíčka nakrájíme na proužky, které obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji s máslem do zlatova. Přilijeme vývar,...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Rebarbora je královnou jarní zahrádky – kyselá, svěží a plná vitamínů. Ale co když jí máte plnou zahradu a už...
Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x