Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba s křenovou krustou

Ryba s křenem, zdá se vám to divná kombinace. Ne, ne je skvělá.

SUROVINY

4 filety ryby (já měla candáta)
2 toustové chleby
4 lžíce mandlí
4 lžíce másla
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
4 lžičky citronové šťávy
špetka cit. kůry
sůl, pepř

POSTUP

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku.

Mandle nasekáme najemno.

Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi. Přidáme nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přihodíme špetku citronové kůry.

Rybu omyjeme, osušíme a dáme do vymazaného pekáčku. Jemně osolíme, opepříme. Na rybu navršíme rovnoměrně křenovou hmotu.

Pečeme při 200°C asi 15 – 20 min.

Můžeme podávat s bramborami, či jen se salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Opařené, vykuchané a dobře uvnitř i zevně umyté nasolené kuře dáme na pekáč prsičkama dolů. Do něho dáme očištěný kořen...
Mango oloupeme, okrájíme dužinu od pecky a pokrájíme na menší sousta. Dáme do mísy. Přihodíme hrst borůvek a kumkvatu nakrájenou...
Játra očistíme, zbavíme se všech bílých blanek. Česnek oloupeme a vše umeleme. V misce utřeme změklé máslo s vajíčkem, přidáme umleté játra s česnekem. Osolíme,...

RECEPTY