Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ryba s křenovou krustou

Ryba s křenem, zdá se vám to divná kombinace. Ne, ne je skvělá.

SUROVINY

4 filety ryby (já měla candáta)
2 toustové chleby
4 lžíce mandlí
4 lžíce másla
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
4 lžičky citronové šťávy
špetka cit. kůry
sůl, pepř

POSTUP

Z toustového chleba si uděláme čerstvou strouhanku.

Mandle nasekáme najemno.

Změklé máslo utřeme do pěny a spojíme se strouhankou a mandlemi. Přidáme nastrouhaný křen, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Přihodíme špetku citronové kůry.

Rybu omyjeme, osušíme a dáme do vymazaného pekáčku. Jemně osolíme, opepříme. Na rybu navršíme rovnoměrně křenovou hmotu.

Pečeme při 200°C asi 15 – 20 min.

Můžeme podávat s bramborami, či jen se salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Celer okrájíme. Pokud možno ho nestrouháme, spíše nakrájíme na julienn. Hned ho pokapáme citronovou šťávou, aby nám nezhnědl. Přidáme majonézu,...
Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vejce, špekáček, cibuli a špek si připravíme na ¼, okurky na ½....
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Osolíme, opepříme. Přihodíme svazek libečku. Vaříme do změknutí asi 1-...

RECEPTY