Připravíš ho během chvilky a vůně, která se line z trouby, je doslova neodolatelná!
2 vejce
2 lžíce cukru
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička škrobu bramborového či kukuřičného
na špičku soli
jahůdky či jiné drobné ovoce
polovinu množství drobenky- viz základní recepty
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.
Bílky našleháme v robotu se solí na pevný sníh. Všleháme cukr. Přidáme žloutky a šleháme v krásnou světlou pěnu. Trvá to jen malinkou chvilinku. Ručně vmícháme mouku a škrob.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Na něj nalejeme těsto. Rozložíme jahůdky či jiné ovoce a posypeme drobenkou.
Pečeme při 180°C asi 10 – 15 min.
TIP: Zkus přidat do drobenky trochu skořice nebo vanilkového cukru – dodáš piškotu jemně kořeněnou vůni. Skvěle chutná i s kopečkem zakysané smetany nebo domácí šlehačky.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved